Klavertje vier

Gedachten en gevoelens beïnvloeden de wet van de aantrekkingskracht! Hoe hou je ze positief?

Gedachten en gevoelens beïnvloeden de wet van de aantrekkingskracht! Hoe hou je ze positief?

Gelijksoortige trillingen trekken elkaar aan

Zowel de Himalaya, een bloem, een libelle als jijzelf zenden een frequentie, een trilling uit. Ook de trilling van je gedachte, je emotie is wetenschappelijk meetbaar. Je ervaart de trilling op een moment van woede of terwijl een warme gloed door je heen loopt als je liefdevol naar je kind kijkt.

aantrekkingskracht

 

Je creëert je werkelijkheid zelf

De wet van de aantrekkingskracht stelt dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken.

De trilling van je gedachten en gevoelens trekken dingen en mensen aan met dezelfde frequentie, zowel de positieve als negatieve. Positieve gedachten hebben een hoge frequentie, negatieve gedachten trillen op een laag niveau.

Met de kracht van je gedachten en emoties creëer je een wonder als ze verschuiven van angst naar liefde.

Hoe?

·        Positieve affirmaties uitspreken

Met elke gedachte die je denkt en elk woord dat je uitspreekt creëer je iets in de wereld dat naar je terugkomt.

Door herhaling ga je meer in de door jou uitgesproken affirmaties geloven.

Het werkt voor velen, ook al ben ik er nooit fan van geweest.

Ik geloof in de kracht van het hart, in datgene dat je je wenst met hart en ziel!

 

·        Mediteren, daar geniet ik van met hart en ziel

Ik heb mijn hart verpand aan meditatie, meer bepaald de Transcendente (Mantra) Meditatie.

Door dagelijks contact te maken met mijn innerlijke wijsheid, rust te ervaren, trauma’s te mogen uitzuiveren kom ik thuis bij mezelf. Ik geniet van een gelukzalig gevoel dat me vaak zo ontroert bij het zien van een bloem, een bruisende zee, een lachend kind … dat spontaan tranen opwellen.

Ondanks de pijnpunten in mijn leven, die wel eens de kop opsteken, sta ik snel weer in mijn kracht. Ik kan er beter vanop een afstand naar kijken, zie ze als levenslessen en blijf trouw aan mezelf.

Mijn gedachten manifesteren. Ik voel me gesteund door de verbondenheid die ik ervaar tijdens het mediteren en koester en heb het vertrouwen dat alles goed komt.

Meditatie maakt mijn geest sterk en veerkrachtig.

Ik ben ontzettend dankbaar voor het mooie in mijn leven.

transcendente mantra meditatie

 

TRANSCENDENTE MANTRA MEDITATIE​

·        Dankbaarheid voelen

Dankbaarheid is een gevoel van bewustwording hoe mooi en waardevol datgene is wat je ziet. Het gaat over onschatbare momenten, een roze wolk die je opvalt tussen allemaal witte, de bomen die fluisteren in de wind terwijl je raad vragend door het bos loopt, de eerste krokussen die je tuin weer kleur geven, een inzicht dat je krijgt tijdens een gesprek… Dankbaarheid is de waardering die je voelt voor de pracht van het moment, genietend van de liefde die door je heen stroomt, het gevoel dat je verwarmt en pure positiviteit aantrekt.

Dit bereik je door te vertragen. Kijk om je heen, er is zoveel om dankbaar voor te zijn.

In dankbaarheid kan je ook loslaten. Kijk naar waar je datgene/diegene dankbaar voor bent en sluit het af.

fluisteren in de wind

·        Vertoeven in de natuur

De natuur laat je terugkeren naar de essentie.

Je voelt je ontspannen, genietend van frisse lucht en als het meezit van een stralende zon die je voorziet van vitamine D. Je komt tot rust, je voelt de verbondenheid met je omgeving en anderzijds de verbinding met jezelf.

Door de natuur in te gaan verminder je de input van prikkels, ideaal om je hoofd leeg te maken en te genieten van de eenvoud in haar verscheidenheid.

 

 

Wie wil ik zijn voor mezelf?

Verbeter de wereld en begin eenvoudig bij jezelf!

Stel je de volgende intense vragen en luister geduldig met je hele wezen. Je zal het gewoon weten als je bereid bent te luisteren.

  • Wat doet mijn hart glimlachen?
  • Wat geeft mij energie?
  • Wat verlang ik in het diepst van mijn hart?
  • Waar wil ik een verschil maken?

Zelfliefde betekent, je waardig genoeg voelen om gelukkig te mogen zijn.

 

De wet van de aantrekkingskracht

‘Het onderkennen van het goede dat je al hebt in je leven, is de basis voor alle overvloed. ‘

Eckhart Tolle

 

Sta stil bij wat je zegt en doet, want wat je ook bereikt in je leven, je hebt bewust of onbewust gebruik gemaakt van de wet van de aantrekkingskracht.

Je gevoelens zijn meer doorslaggevend bij de werking van de wet van de aantrekkingskracht dan je gedachten.

‘Mijn leven is als de hemel op aarde’, voel dit als waarheid en als dit je authentieke levensinstelling wordt is dat een prachtige basis voor een magisch leven.

Weet, je kan zijn wie je wil en je trekt aan hoe je je voelt en denkt.

 

Ik wens je ‘thuiskomen bij jezelf’!

Veel liefs,