Klavertje vier

7 TIPS VOOR MEER ENERGIE!
DOE AAN YOGA!

Inspireer jezelf met YOGA voor meer ENERGIE!

1)  Neem tijd voor jezelf

Tijd nemen voor jezelf en zorgen voor jezelf is niet hetzelfde als egoïsme.

Wie goed voor zichzelf zorgt is een inspiratiebron voor anderen.

Leef je droom, als ik dat kan, kan jij dat ook! Jij kan alles met je leven doen wat je maar wilt.

Je zelfvertrouwen komt voort uit erkenning van wie jij bent, niet door de waardering van anderen.

Leer jezelf te accepteren want hoe anderen je behandelen, heb je aan jezelf te danken. Dus wanneer je wilt gewaardeerd worden door anderen, dan zal je eerst jezelf moeten waarderen.

Hoe ‘leer’ je jezelf waarderen, start met tijd te nemen voor jezelf, doe aan Yoga en kom meer in balans.

2)  Luister naar je lichaam

Ons lichaam vertelt ons precies waar het behoeft aan heeft. Luister jij naar de boodschappen die het je uitzendt? Luister jij naar je innerlijk kompas?

Yoga leert je vertrouwen op je lichaam terwijl je ongedwongen staande houdingen, zittende, liggende, omgekeerde houdingen en torsies doet. De yogahoudingen activeren de spieren die je in het dagdagelijkse leven nauwelijks gebruikt en stretchen de spieren die elke dag onder spanning staan. Yoga brengt je lichaam terug in evenwicht, je verjongt en versterkt het.

Yoga is leren omgaan met je eigen grenzen, aftasten zonder ze te overschrijden, uitdagen zonder te overdrijven.

Respecteer je grenzen en je zal er versteld van staan hoe ver je reikt in je oefeningen.

De yogafilosofie laat je ontdekken dat jij net als iedereen uniek bent en over eigen gaven, talenten en kwaliteiten beschikt. Yoga daagt je uit om verbinding te maken met jezelf en in harmonie te leven met je omgeving.

Yoga oefeningen zijn bedoeld om je lichaam te reinigen, verstevigen en zuiveren en biedt jou geluk en zelfvertrouwen.

Als je Yoga doet zit je lekkerder in je vel, letterlijk en figuurlijk.

 3)  Yoga werkt ook op energetisch niveau

Volgens de yogatraditie beschik je over 72 000 nadi’s in je lichaam waardoor prana, levensenergie, stroomt.

Angsten, stress, trauma’s, emoties en storende gedachten snoeren de nadi’s af waardoor de energie niet meer doorstroomt zoals het hoort dan voel je je moe, prikkelbaar, leeg, futloos en heb je een tekort aan energie.

Tijdens een yoga-sessie hef je de energetisch blokkades op door je te concentreren op de houdingen (asana’s) en door het bewust worden van je ademhaling (pranayama), je voelt je ontspannen en gelukkig.

Yoga brengt evenwicht en activeert de zelfhelende kracht in je lichaam.

Yoga schept harmonie in je lichaam, je geest en uiteindelijk in je leven.

4)  Ademen

Bij een oppervlakkige ademhaling gebruik je maar een klein gedeelte van de totale longcapaciteit waardoor je lichaam op een lager pitje functioneert.

Bij een volledige, diepe ademhaling adem je vooral door je neus en gebruik je niet alleen je borstkas maar ook je buik. Zo krijg je meer zuurstof in je bloedbaan, die het vervolgens naar je spieren en organen transporteert.

Tijdens de yoga-sessie ontspan je in je houding en laat je op iedere uitademing meer weerstand los.

5)  Bewegen & bewogen worden

Alles op aarde is voortdurend in beweging, tot op celniveau aan toe. Leven is beweging, en daarom is voldoende bewegen een goede manier om aan levenskracht te winnen zowel fysiek als geestelijk.

Yoga als bewegingsvorm is geweldig voor een lenig lichaam en voor een lenige, sterke geest.

Ook je geest wil graag ‘bewogen‘ worden. Dit doe je door zacht te zijn voor jezelf en door dingen te doen die je echt interesseren en raken, volg je hart. Leeft op een manier die betekenisvol voor je.

Yoga inspireert je voor een zinvol bestaan.

6)  Rust & ruimte scheppen

Yoga maakt je hoofd leeg. Het brengt rust in je hoofd wat ruimte geeft om je te richten op wat belangrijk is. Ons leven is vaak overvol met werk,  prikkels, geluiden, emoties …. Het is stilte en eenvoud dat je terugbrengt naar de essentie, het hier en nu.

Yoga bevrijdt je van knagende gedachten en gevoelens zodat je ruimte schept in je hoofd. De stilte opzoeken, in de vorm van mediteren, wandelen of yoga helpt je te reflecteren, op te laden en te creëren.

Stilte en ontspanning versterken je levenskracht.

7)  Gezond eten

Welvaartziektes als hart-en vaatziektes en kanker nemen in een snel tempo toe en wordt in verband gebracht met je voedingspatroon.

Als je vaker aan yoga doet word je je automatisch meer bewust van welke voeding je lichaam nodig heeft, je hebt meer zin in gifvrij voedsel.

De juiste voeding brengt je weer in balans.

Op het gebied van voeding is er momenteel een verschuiving gaande. Mensen zijn dol op kookprogramma’s en biologische producten.

Vanuit de yogalevenswijze kijk je op een nieuwe manier naar je voeding. Je proeft je voedsel bewuster, zo voed het ook de etherische delen van je lichaam. Dan dringen de fijnste deeltjes uit het voedsel door naar een hoger energielichaam, wat bijdraagt aan meer vitaliteit.

Natuurlijk, kleurig voedsel dat makkelijk te verteert, is rijk aan prana, levenskracht.

Als je met yoga start zal je snel merken dat het niet enkel je lichaam soepel maakt maar je stemming en geestelijk welzijn verbeteren.

De groepslessen gaan elke maandag- en woensdagavond door en starten om 19u30.

Je kan ook bij me terecht voor privéles.

Mensen van alle leeftijden kunnen aan yoga doen. Yoga leert je bewust te leven, je fysische mogelijkheden te accepteren en creëert een gevoel van harmonie in elke asana, ongeacht hoe diep je in een pose gaat.

Wens je meer informatie, contacteer me gerust.

Ik wens je een fantastische, ontspannende, leuke, gezellige dag!