Klavertje vier

TRANSCENDENTE MANTRA MEDITATIE

Meditatie, een stukje hemel op aarde

De Transcendente Mantra Meditatie, is een eenvoudige, natuurlijke en gemakkelijk te leren mentale techniek waarbij je het vermogen ontwikkelt je te herinneren wie je van nature bent en te vergeten wie je denkt te moeten zijn.

leer mediteren

Transcendente Mantra Meditatie … ervaar innerlijke rust en stilte

Door tweemaal daags 20 minuten te mediteren bereik je een unieke toestand van diepe rust, welke je innerlijke kracht en het zelfhelend vermogen van je lichaam activeert . Je keert je aandacht naar binnen en laat je denkende geest tot rust komen, dat heet transcenderen, eigenlijk ervaar je dan zuivere stilte. Door dit regelmatig te ervaren word je meer jezelf in het dagelijkse leven.

Je zelfvertrouwen groeit

De basis van alle succes in het leven is gewoon jezelf zijn. Jezelf zijn is ook gelinkt aan zelfaanvaarding, minder zelfkritiek en een grotere zelfzekerheid. Je voelt je minder snel aangevallen, waardoor je minder snel in conflicten komt, en dat heeft dan weer een positieve invloed op zowel je persoonlijke als professionele relaties. Je straalt spontaan meer zelfvertrouwen uit al na een aantal weken en andere mensen hebben het gevoel meer zichzelf te kunnen zijn in jouw aanwezigheid.

Jezelf blijven

Als je altijd jezelf kan blijven, word je minder gemakkelijk overschaduwd door moeilijkheden, omstandigheden of anderen. Je blijft rustig in eender welke situatie en je vindt veel sneller een creatieve oplossing voor je probleem.

Meditatie houdt je jong

Transcenderen activeert de innerlijke kracht van je lichaam om jezelf te helen en brengt diepe lichamelijke en geestelijke ontspanning, veel dieper dan slaap. Diepgewortelde spanningen, zelfs trauma’s uit het verleden worden op een doeltreffende natuurlijke manier opgelost, blokkades die het normale functioneren van je lichaam verstoren en welke het verouderingsproces in de hand werken, verdwijnen op een effectieve wijze waardoor het verouderingsproces omkeert en we jonger worden. Een Transcendente Mantra Meditatie beoefenaar is effectief jonger, als je ongeveer 7 jaar de Transcendente Mantra meditatie techniek toepast ben je biologisch maar liefst 12 jaar jonger dan je chronologische leeftijd zou voorspellen.

Stijging van je gelukshormoon, weg met depressies

meditatie-maakt-je-enthousiast voor het Leven

Mediteren verhoogt je gelukshormoonspiegel, het is niet zozeer de positieve verandering in je lichaam dat dit teweeg brengt maar het is eerder de uitdrukking van veranderingen in je bewustzijn. In de oude Vedische geschriften wordt zuivere gelukzaligheid als één van de kwaliteiten van het transcendente aangehaald. Transcenderen brengt de geest, die altijd op zoek is naar geluk, terug naar zijn bron, het diepste niveau van ons bewustzijn. Je brengt  de geest door te mediteren terug thuis, daar waar hij zich spontaan goed voelt. Als je regelmatig transcendeert, dalen je stresshormonen en neemt het gelukshormoon toe, ook buiten de meditatie. Je ervaart echt pure gelukzaligheid als je langdurig Transcendente Mantra Meditatie beoefent. Een depressie vermindert of verdwijnt na enkele weken tot maanden.

Transcenderen… weer zalig slapen

Wanneer je de Transcendente Mantra Meditatie beoefent verhoogt je gelukshormoon spontaan en stresshormonen dalen, dit heeft in eerste instantie een positief effect op je slaapkwaliteit.

Transcenderen, en zelfs fibromyalgie/CVS kan verdwijnen

Onderzoek toont aan dat 92 tot 97% geneest van fibromyalgie.

De Transcendente Mantra Meditatie zorgt voor…

 • een gelukkig en gezond gevoel
 • zelfaanvaarding
 • normalisatie van je bloeddruk
 • vermindering van angsten
 • minder stress
 • diepere rust dan in je slaap
 • spontaan minder drinken, eten, drugs, roken
 • versterking van je immuunsysteem
 • verbetering van je geheugen en concentratie

Een mantra is het geschenk van de duizenden jaren oude Vedische traditie van India

Een mantra is een rustgevende klank die je denken leidt naar fijnere, diepere lagen van je bewustzijn, daar waar je diep innerlijk geluk ervaart.

Transcendente Mantra Meditatie is geen geloof, filosofie of religie

Zes miljoen mensen uit allerlei culturen, met een uiteenlopende achtergrond, passen dagelijks deze techniek toe. Vanaf de eerste keer dat je mediteert ervaar je resultaten. Geest en lichaam komen tot rust.

Leer mediteren volgens de oude traditie. (in 4 sessies)

 • Tijdens onze eerste ontmoeting hebben we een persoonlijk kennismakingsgesprek met de mogelijkheid private vragen te stellen. Je ontvangt tijdens deze individuele sessie de persoonlijke overdracht van ‘je Mantra’ en mediteren we samen. Je mantra is afgestemd op jouw specifieke levenssituatie waarin jij je momenteel bevindt en helpt je aandacht naar binnen te keren waar je innerlijke rust ervaart.
 • Onze tweede ontmoeting nemen we de kenmerken van correct mediteren door, deel ik praktische tips en verifieer je meditatie. Eventuele vragen over je meditatiemomenten worden beantwoord.
 • De derde sessie geeft ik je meer informatie over wat Transcendente Mantra Meditatie doet met je geest en lichaam, inzicht in het proces van stress opstapelen en loslaten en bespreken we je eigen ervaringen tijdens de meditatie.
 • De vierde keer informeer ik je meer over bewustzijnstoestanden en inzicht in toekomstige mogelijkheden.

Leren mediteren kost € 310,00.

We mediteren meermaals per jaar in groep.

Onderzoek toont aan dat samen mediteren een positief effect heeft op onze samenleving, het zorgt voor minder ongelukken, minder criminaliteit, meer creativiteit en meer harmonie. Meditatie helpt niet alleen jou, maar ook de mensen om je heen vooruit.

Mediteer samen met ons en bouw mee aan een liefdevolle, gelukzalige wereld!

Hartegroet,

Nadja