Klavertje vier

REIKI

Reiki, de Universele levenskracht

Reiki is een natuurlijke geneeswijze, die ontspanning, genezing en balans  bevordert  in lichaam en geest.

harmonie en balans

 

Reiki is het Japanse woord voor universele energie. Reiki betekent letterlijk “De kracht van de Kosmische Ziel”,  waarbij “Rei” voor het onbegrensde, het universele staat en “Ki” voor de vitale kracht die stroomt door alles wat leeft.

Mikao Usui’ s zoektocht naar hoe een vredige, harmonieuze wereld met gelukkige mensen te creëren, leidde tot de herontdekking van Reiki.

Reiki leert je genieten van het leven

Reiki is geen geloof of religie. Mikao Usui formuleerde de ‘Reiki beginselen’, 5 levenspunten, geïnspireerd door de gedichten van de Japanse keizer Meji,  om mensen aan te zetten tot meer verantwoordelijkheid voor hun eigen leven.

De Reiki beginselen zijn richtlijnen voor vandaag, want enkel Nu bestaat, ze ondersteunen je om eerlijk te kijken naar jezelf op het pad van je persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Reiki

De Reiki beginselen

 1. Vandaag voel ik geen woede of boosheid.
 2. Vandaag maak ik me geen zorgen.
 3. Vandaag leef ik oprecht en verdien ik eerlijk mijn brood.
 4. Vandaag eer ik mijn moeder, mijn vader, mijn leraar en mijn naaste.
 5. Elke ochtend ontwaak ik met een vreugdevol hart en ben ik dankbaar voor elk levend wezen op mijn pad.

Reiki maakt je emotioneel sterker, stabieler en gelukkiger

Vaak leiden we het leven dat anderen van ons verwachten, zo verlies je jezelf, je voelt je verstikt, onbegrepen, een depressief gevoel overvalt je, Reiki geeft je de kracht  te kiezen om je eigen pad te bewandelen vol zelfvertrouwen, liefde, passie, verbondenheid en levensvreugde.

Reiki helpt je inzicht te krijgen in je eigen gevoelens en wensen. Zo maak je de juiste keuzes die jou gelukkig maken.

Reiki biedt innerlijke rust

Verdriet, eenzaamheid, vermoeidheid en angsten verzwakken je zelfhelend vermogen. Een Reiki behandeling laat de zuivere levensenergie door je heen stromen wat je verlicht en heelt.

reiki verlichting

Het helend effect van Reiki op je lichaam

Je hoeft de oorzaak van de ziekte of lichamelijke klacht niet te kennen.

Reiki brengt de energieën in je lichaam terug in evenwicht en je organen, klieren en hun functies in balans, het versterkt je immuunsysteem, verhoogt je vitaliteit, verlicht je pijn, vermindert de bijwerkingen van geneesmiddelen, ontgift je lichaam en voert afvalstoffen af, het bevordert je natuurlijk zelfgenezingsproces.

Reiki heeft een positieve invloed op het genezingsproces bij

 • chronische pijnklachten
 • spijsverteringsstoornissen
 • gespannen spieren
 • bij breuken en kwetsuren
 • na een operatie

Reiki behandelt zowel de symptomen als de oorzaak van de klachten. Reiki is een waardevolle ondersteuning  naast de reguliere geneeskunde.

Door regelmatig Reiki te ontvangen voorzie je je lichaam van extra energie, je blijft vitaal, gezond en in een prima conditie.

Een Reiki behandeling bevordert een grotere harmonie tussen lichaam en geest

De universele levensenergie die je via handoplegging ontvangt brengt je lichaam en geest in balans.

reiki-handen-licht

Je energieniveau verhoogt, je energielichaam versterkt door een betere doorstroming, laadt je lichaam en geest weer op en nieuwe wegen worden getoond. Je krijgt inzicht in nieuwe mogelijkheden, zowel naar oorzaak als naar oplossing toe.

Een Reiki behandeling is ontspannend, dynamiserend en versterkt je gezondheid. Tijdens een Reiki behandeling verbindt de gever zich met de universele energie wat het mogelijk maakt om energieën te ontvangen en door te geven, de gever fungeert enkel als doorgeefkanaal voor deze reinigende, helende levensenergie. Reiki past zich aan aan de behoeften van de ontvanger.

Reiki ondersteunt en stimuleert je ontwikkelingsproces, het verbetert je welbevinden, je zelfvertrouwen neemt toe, het activeert je zelfgenezend vermogen.

Reiki heft inwendige blokkades op, ontgift je lichaam en voert afvalstoffen af.

Bij een Reiki behandeling is de ontvanger gekleed. Een behandeling duurt ongeveer één uur, soms kan het ook wat langer duren, tot anderhalf uur. Na de behandeling drinken we samen een kopje thee tijdens het afsluitend gesprek.

Reiki

 • Ontspant lichaam en geest
 • Verhoogt je vitaliteit
 • Voorkomt burn-out
 • Zorgt voor een goede nachtrust
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Ontgift je lichaam en voert afvalstoffen af
 • Verlicht de pijn

Reiki tijdens je zwangerschap

Reiki tijdens je zwangerschap versterkt je innerlijke kracht.

Reiki biedt je rust, ontspanning en verlichting bij zwangerschapsklachten zoals vermoeidheid, spierpijn of ochtendmisselijkheid. Reiki brengt je lichaam sneller in balans.

Zwanger zijn is een bijzondere ervaring in je leven dat soms gepaard gaat met gevoelens van onzekerheid. Het is een intense keuze om de verantwoordelijkheid voor jezelf en een kind op te nemen.

Reiki geeft je een duwtje in de rug op momenten dat je je verward en verloren voelt. Reiki brengt je altijd terug tot een helderheid, focus en vertrouwen en verschaft inzichten in je gevoels- en denkpatronen.

Reiki-energie brengt je terug in contact met jezelf en helpt je om jezelf te ontwikkelen, je hervindt je eigen waarheid. Zo leer je geduldiger en met meer respect naar bepaalde situaties en personen te kijken en er even waardevol naar te handelen.

Reiki wakkert je levensvreugde aan en stroomt als liefdesenergie door jou en je ongeboren kind en laat jullie genieten van een diepe harmonische verbinding met elkaar.

Je bouwt een hechte, liefdevolle moeder- kind relatie op. Een mooie manier om je zwangerschap te beleven en een prachtig, mooi begin voor jouw kind.

Ook na de geboorte, de postnatale fase, zal je eveneens van de voordelen van Reiki genieten. Reiki ondersteunt jouw herstel.

Reiki draagt bij tot spirituele groei

Reiki draagt bij tot spirituele groei. Reiki opent de poorten naar de wereld van je ziel om zo te worden wie jij werkelijk bent.

Reiki is de universele levensenergie die ik ervaar als een zuivere, zalige, krachtige liefdesbron welke genezing in beweging zet en je aan een proces van uitzuivering begint.

Reiki helpt je steeds verder te genezen en te herstellen en herinnert je steeds opnieuw te kijken met ogen van liefde naar jezelf en anderen om zo je ware taak op deze planeet te leven.

Je groeit in liefde, de verbinding met de ziel versterkt waardoor je groeit naar waarheid en het liefdevol leven dat jij leiden wil.

Reiki heeft ook mijn leven vervuld met het ervaren van een diepgeworteld vertrouwen, waardoor ik mijn innerlijke waarheid durf te leven.

dankbaar zijn

Reiki helpt je trouw te zijn aan jezelf, te leven volgens jouw innerlijke waarheid en te luisteren naar de stem van je ziel.

Reiki en een “goed gesprek”

Na de Reiki- behandeling drinken we samen een kopje thee tijdens een “goed gesprek”.

Elke Reiki- behandeling is gericht op het voeden van je persoonlijke verbinding met de liefdeskracht en het openen voor de wijsheid van de ziel. Dat is de essentie, steeds opnieuw.

Ik hou ervan mensen te begeleiden tijdens het loslaten van bv. oude patronen en het ontdekken van hun hartenwensen.

Door het ontvangen van Reiki wordt er lichamelijk en emotioneel heel veel in beweging gezet, zowel op lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. Je word je bewust van blokkades die je onbewust hebt opgebouwd als zelfbescherming.

Reiki  vergroot je zelfbewustzijn en daardoor wordt je ontwikkeling en groei in gang gezet. Reiki gaat over een diepere werkelijkheid.

Door het leggen van mijn handen verbind ik me met de schoonheid, heelheid en goddelijkheid van jou als persoon. Ik herinner me de heelheid, het één- Zijn en kijk vanuit liefde naar de verbinding met je ziel.

Ik loop als het ware een stukje mee op je levenspad met Reiki als kracht en een goed gesprek als spiegel.

Het is heerlijk om zo te mogen werken met mensen en ik ben telkens weer ontroerd de moed te voelen van de mens die kiest voor zijn/haar hart en bewust de stap durft te zetten om in hun kracht te gaan staan.

Op zoek naar je eigen kracht, ontdekken wij hoe je opnieuw van jezelf kan houden en hoe je je leven weer in eigen handen kan nemen om jou meest authentieke zelf te zijn en hier uitdrukking aan te geven op een meest integere manier, gewoonweg zalig!

Ieder moment is uniek, iedere- Reiki behandeling heeft zijn eigenheid.

Reiki brengt je in contact met de bron van de universele levensenergie, met de kracht van de Kosmische Ziel

Via de inwijdingen, Reiki initiaties, word je voorbereid op de drie Reiki graden, deze komen overeen met de stappen van bewustwording uit de Aziatische filosofieën.

Reiki Inwijding 1ste graad volgens de Usui-traditie

De Reiki klas 1ste graad bestaat uit 4 inwijdingen, je wordt door de Reiki-master afgestemd op de Reiki energie, de bestaande energiekanalen worden geopend en blokkades worden weggenomen zodat de universele energie vrij kan stromen. Vier van je zeven chakra’s worden geactiveerd.  Door de speciale afstemming stroomt je levensenergie intenser door je heen.

Dr. Mikao Usui herontdekte de helende Reiki methode met de intentie om invloed te krijgen op je leven, met de mogelijkheid om gezonder, gelukkiger en bewuster te leven.

Tijdens de je 1ste graad Inwijding krijg je inzicht in wat Reiki is, hoe het werkt, de geschiedenis, de Reiki-principes, genezing, bewustwording, hoe jezelf te behandelen, anderen, plant en dier.

Je wordt herverbonden met de universele levensenergie

De Reiki student wordt een doorgeefkanaal van deze helende en bewustzijnsverdiepende energie. Je kan dadelijk deze levensversterkende energie laten stromen door eenvoudigweg je handen neer te leggen op jezelf of anderen.

De afstemming verhoogt de vibratie in je lichaam wat negatieve patronen en blokkades losmaakt en gifstoffen afvoert. Je geopend zelfhelend kanaal zorgt ervoor dat je zowel op lichamelijk, emotioneel als spiritueel niveau gezuiverd wordt.

In Reiki’s eenvoud ligt de essentie en haar kracht.

Reiki is geen geloof of religie, Reiki staat open voor iedereen

Het is een methode om door middel van zuivere Reiki energie je eigen persoonlijkheid te ontwikkelen, de genezingen en werkingen tegen lichamelijke ongemakken zijn quasi bijwerkingen van de groei van je persoonlijkheid.

Hoe meer je met Reiki werkt hoe groter je vermogen wordt

De cursus wordt op een zeer praktijkgerichte manier gegeven. Met tal van oefeningen leer je wat de Reiki energie voor jou kan betekenen  in je dagdagelijkse leven.

Je leert jezelf te behandelen en anderen te steunen in hun helingsproces. We oefenen Reiki op elkaar. Nu kan je fungeren als Reiki-kanaal, de helende energie is versterkt en vastgezet voor de rest van je leven.  Je innerlijk reinigingsproces is op gang gebracht, de lichamelijke reiniging zal volgen.

Reiki brengt je vitaliteit én in evenwicht

Reiki zorgt voor een goede nachtrust, geeft je meer zelfvertrouwen, heelt fysieke en emotionele klachten en pijnen en verhoogt je zelfhelend vermogen, het versterkt je levenskracht.

Reiki is een geschenk aan jezelf !

Reiki Inwijding 2de graad ; verschaft je onbeperkte mogelijkheden op je pad van zelfheling en persoonlijke groei

Indien gewenst kan je na je 1ste graads inwijding je verder verdiepen en een Reiki Inwijding 2de graad volgen.

Deze extra energie-activering verhoogt je Reiki-energie. Deze éne inwijding geeft je inzicht in hoe je tijd en ruimte overwint en hoe je een reikibehandeling op afstand kan geven. Je leeft steeds meer in het NU doordat je leert hoe je zaken uit je verleden heelt en hoe je je toekomst ondersteunt.

De 3 Reiki-symbolen als heilige werkinstrumenten

Je krijgt 3 Reiki-symbolen met hun bijhorende mantra aangeleerd om jezelf en anderen op een dieper niveau te helen.

Je leert de energie van de 2e graadssymbolen op te roepen en te hanteren. Met deze symbolen kun je energie sturen naar situaties, plaatsen, zuiveren van ruimtes …

We koppelen de helende symbolen aan je huidige leefsituatie

We oefenen samen en koppelen de aangeleerde symbolen aan je huidige leefsituatie, je verleden en/of toekomst, je krijgt inzicht in de diepere,  onderbewuste lagen van jezelf.

Individuele inwijding, cursus in 2 dagdelen van drie uur

Reiki Inwijding 3de graad: Inwijding tot Reiki-Meester

Verkrijg je na je 2de inwijding en een jaarlijkse intense samenwerking met je inwijdend Reiki-meester.

Alle zeven energieknopen of chakra’s worden geopend

chakras

Deze intense inwijding geeft je inzicht en brengt je energie en bewustzijn op een veel hoger niveau.

De mastergraad versterkt je spirituele groei.

De effectieve Meesterschaps-Inwijding wordt individueel gegeven gedurende een intensieve-3 daagse periode.