Klavertje vier

De Sjamanistische Levensboom

De Sjamanistische Levensboomsjamanisme

Er was eens …

Er was eens een man die thuis kwam maar zich niet thuis voelde. Hij vernam intuïtief dat hij hier niet thuis hoorde, thuis zijn is niet dat stenen huis om je heen maar je verbinden met jezelf ongeacht waar je verblijft.

Hij wist niet goed waar hij met dit inzicht naartoe moest. Wat werd er nu van hem verwacht?

Hij pijnigde zijn gedachten, hij zocht naar dat gevoel van ‘ thuis te komen’ bij  zichzelf, maar hoe hoorde hij dit aan te pakken?

Hij wandelde in de natuur en vroeg raad aan de wind, aan de bomen, aan het gras waarover hij liep. Maar de natuur gaf geen antwoord enkel troost.

Hij wandelde mijmerend verder en zette zich diep in gedachten verzonken neer op een omgewaaide stam. Hij staarde in het niets, glimlachte bij het horen van de tjilpende vogels, het geritsel van bladeren waar waarschijnlijk, voor hem, onzichtbare diertjes zich in voortbewogen. Hij genoot van zijn omgeving, van de rust dat het in hem opriep. Hij kwam tot zichzelf en begreep, je verbinden met je omgeving, dit is thuiskomen bij jezelf!

sjamanisme

Vaak zijn we opzoek naar wat het beste in ons naar boven haalt, naar dat gevoel van gelukkig zijn, zich begrepen voelen zowel door jezelf als door anderen. Op zoek naar inzicht. Welke kant hoor je nu uit te gaan? Welke visie ga je volgen? Wat is je volgende stap in dit leven?

 

De levensboom

De levensboom staat symbool voor persoonlijke ontwikkeling, groei, kracht, wijsheid, bescherming, overvloed en schoonheid.

De levensboom is net zoals de mens verbonden met de aarde en met het universum. Lichaam – geest- ziel en voor de boom wortels –stam –takken. Een harmonieuze balans tussen lichaam en geest zorgt voor een liefdevolle band met de aarde, de natuur en tegelijkertijd omarm je het hele universum.

sjamanisme

De levensboom geeft ook je familiegeschiedenis weer met zijn netwerk aan takken die uitbeelden wie jouw voorouders en jouw kinderen zijn.

De levensboom staat ook symbool voor onsterfelijkheid en wedergeboorte. Elke lente krijgt de boom nieuwe bladeren en creëert hij zaden die zijn essentie dragen en uitgroeien tot nieuwe bomen. Net als de mens, wij planten ons voort, niet enkel door ons nageslacht maar ook door de zaadjes, onze woorden, die wij planten bij anderen in hun geest en in hun hart.

Zowel in het Christendom, het Boeddhisme, het Jodendom, als bij het Keltisch geloof vind je de boom des levens weer.

De Kelten geloven dat de wortels van de boom ‘de andere wereld’ vertegenwoordigen, de stam vertegenwoordigt de sterfelijke wereld, waarin wij leven en verbindt de wortels en takken, de takken vertegenwoordigen de wereld erboven, of de hemel.

Dit vind je eveneens terug bij het Sjamanisme waar men spreekt over de benedenwereld, de middenwereld en de bovenwereld.

Via trancereizen reist de beoefenaar van het Sjamanisme langs de axis mundi, latijn voor de ‘ as der werelden’. Het is een centrale verbindingslijn tussen hemel en aarde welke je terugvindt in meerdere levensbeschouwingen en mythen. Het is een centrale lijn waar alles om draait. Via deze as der werelden reis je naar de verschillende werelden waar je contact legt met ‘ helpende spirits’ die je bijstaan met raad, heling, inzicht en kracht.

sjamanisme

Tijdens het trancereizen word je je bewust dat alles bezield is en dat jij kan communiceren met de natuur, krachtdieren, helpende zielen, kortom met alles. Je kan je verbinden met kracht, liefde, de aarde, water, lucht en vuur. Je kan hun eigenschappen en hun kennis in je opnemen en jezelf spiritueel verrijken met het mooie om je heen.

https://zenenco.be/kalender/basiscursus-sjamanisme-trancereizen-langs-de-levensboom/

Moge trancereizen een meerwaarde zijn in je leven dat je verbind met de aarde en het universum, waarbij je je gesteund en geliefd mag voelen door de helpende spirits die je met raad en daad bijstaan.

 

Ik wens je van harte deze ongelofelijke meerwaarde in je leven!

sjamanisme

 

Hartegroet,

Nadja