Klavertje vier

CREËER JE EIGEN LOT!

Creëer jij je eigen lot of denk je dat er voor ieder van ons een voorbestemde weg werd uitgestippeld?

Soms denken we dat ons leven al vaststaat en dat er niets is dat we kunnen doen om het te veranderen. Niets is echter minder waar. Het lot is niet iets waarin alles al bepaald is, jij hebt het laatste woord!

Jij bent verantwoordelijk voor het leven dat je leidt of je het nu leuk vindt of niet. Het is niet de schuld van het lot. Nee, het leven dat je leeft, is dat van jou. Jij kiest ervoor.

Niemands leven staat vast. Zelfs extreem ongelukkige omstandigheden kunnen worden veranderd!

Alles gebeurt met een reden

Ik geloof wel dat alles gebeurt met een bepaalde reden. Niks is toeval. De mensen die je onderweg tegenkomt, de dingen die er gebeuren.

De wet van Karma

Door de wet van karma te begrijpen neem je de koers van je leven in eigen handen.

Karma betekent letterlijk ‘handeling’ of ‘actie’. De wet van actie zegt dat elke handeling die je uitvoert een keer bij je terugkomt. Het is een natuurwet, hij werkt altijd of je het gelooft of niet. Zo klinkt karma onontkoombaar en dreigend, maar de gedachte erachter is dat we zelf verantwoordelijk zijn voor de omstandigheden waar we ons in bevinden door ons gedrag in het verleden.

Je acties bepalen je bestemming en wanneer je je bewust wordt van wat je denkt en doet ben je in staat jouw bestemming te kiezen. Iedere gedachte, iedere daad leidt tot een gevolg op korte of lange termijn.

Karma benadrukt de vrije wil van de mens,  het is gericht op groei, inzicht en bewustwording. Het is een systeem van zelfontwikkeling waarin je steeds nieuwe kansen en mogelijkheden geboden worden om te leren, die je wel of niet kan benutten.

Levenslessen

Jij en ik zijn geboren om een aantal lessen te leren, deze werden uitgekozen door onze geïncarneerde ziel. Als je bepaalde lessen in een vorig leven niet goed geïntegreerd hebt zal je steeds opnieuw met dezelfde lessen geconfronteerd worden in het nu, tot je er goed mee leert omgaan en de essentie ervan begrijpt.

Het gaat om de lessen die de ziel in het menselijke leven heeft te leren. Karma drong door in het Westen bij de introductie van yoga en meditatie. Deze technieken worden aanbevolen om het effect van karma te neutraliseren en om zelfs gedeeltelijk karma op te lossen. We hebben veel meer invloed op karma dan we geneigd zijn te denken.

Onze daden komen als een boemerang terug in ons leven door lichamelijke daden (lichaam), verbale daden (woorden) en mentale daden (geest). Onze mentale daden wegen het zwaarste door. Ze hebben allemaal een bepaalde karmische uitwerking, hetzij positief, negatief of neutraal. Je goede daden geven je positieve karma en je slechte daden geven je negatieve karma.

Goede intenties, ook al pakken ze niet altijd naar wens uit, vormen een basis voor ‘goed karma’.

Hoe geef je goed karma concreet vorm?

 7 sleutels voor een goed karma

  • Start met mediteren:

    Voor innerlijke rust, diepe ontspanning, om je verbonden te voelen met het grotere geheel, meer eigenliefde en zelfkennis
  • Wees eerlijk naar jezelf en naar anderen: Oprecht zijn betekent ook je kwetsbaarheid tonen
  • Help anderen zomaar zonder verwachtingen Iemand helpen opent de deuren naar je eigen hart en naar het hart van de ander
  • Wees liefdevol en vriendelijk
  • Sta open voor hulp
  • Wees dankbaar
  • Respect voor anderen

Behandel mensen, dieren en planten zoals je zelf behandeld wilt worden

Karma is de wet van oorzaak en gevolg. Wie goed doet, goed ontmoet.

Een ongewoon gesprek met God

Neale Donald Walsch schreef het boek ‘Een ongewoon gesprek met God.’

Het gaat over de mens, over goed en kwaad, over werk, liefde en de zin van het leven, met de bemoedigende boodschap dat de mens de schepper van zijn eigen leven is. Dat alles draait om je zielsdoel, de reden waarvoor je op aarde bent gekomen. Je bent hier om uit te drukken wie je werkelijk bent, op zoveel mogelijk manieren, in zo veel mogelijk situaties. Elk nieuw moment geeft je de kans om je te vernieuwen tot de meest liefhebbende versie van wie  je kan zijn.

Je leeft niet om elk dag te ontdekken wat die dag voor je inhoudt, maar om hem te scheppen. Je schept je realiteit elke minuut!

Het boek is een echte aanrader.

Je lot

Je lot staat niet vast, je creëert het, met elke keuze die je maakt sla je  nieuwe wegen in.

Het lot leidt je misschien naar een kruispunt, maar jij bent degene die de richting van je leven bepaalt.

Bewandel je eigen weg, het is goed om een gids te gebruiken die je de weg wijst maar blijf steeds trouw aan jezelf en laat je nooit woorden in de mond leggen. Het is jouw spirituele ontwikkeling, het meest persoonlijke aspect van je leven, daar kan niemand anders over beslissen!

Ga jij je lot veranderen?