Klavertje vier

Vieren!

Vieren!

Zomer voor velen vakantietijd, laten we genieten van dit moment!

de 4 elementen

Laat ons bewust worden van de kleine dingen die ons amper opvallen in de drukte van de alledaagse strijd die velen voeren tijdens de werkweek.

Laat je meevoeren door de natuur, de lach op een vriendelijk gezicht, de wind in je haren, door het geluid van de krachtige golven van de zee, voel je één worden met dat wat belangrijk voor je is.

Eén worden, hoe doe je dat?

Kom tot jezelf door rustiger te ademhalen.

Word je bewust van je voeten in de aarde of in mijn geval in het zand op het strand. Maak ik je warm voor onze Belgische kust?

Er word zo vaak gesproken over de 4 elementen, één worden met de 4 elementen. Wat houdt dit in?

De 4 elementen

de 4 elementen

Je bewust worden van aarde, water, lucht en vuur.

Vanmorgen tijdens mijn strandwandeling laadde ik weer op. Mijn voeten werden overspoeld doordat ik in de branding stond, ingezakt in het zand, met de wind door mijn haren en een zalig, reeds warme ochtendzon!

Ik wens jou bewustwording van de vier elementen!

 

 

Water

Water toont je overgave. Het overrompelt je met zijn kracht. Een vriend zei met ooit toen we samen in de branding stonden, ‘ ik voelt me zo klein, nietig als ik naar de zee kijk’, terwijl ik net haar kracht voel, de éénheid, beseffend dat ook ik die kracht in mezelf draag.

Richt je naar de zee, je handpalmen gericht naar de immense hoeveelheid water, open je hartchakra.

Hoe doe je dat?

Door de zee te bewonderen, te luisteren naar het omslaan van de golven, de dansende glinsteringen op het water op te merken, het uitnodigende te voelen van de vlakke zee in de verte, de kracht van het water op te merken in de branding.

Als je de betovering ervaart staat je hartchakra wijd open en neem nu de kracht van de zee in je op, open je ervoor, laat je opvullen met de kracht van de zee, wij zijn één!

water

Vuur

Geen passie zonder vuur.

De zon, een enorme vuurmassa, die ons dagelijks voedt met warmte, licht, vitamine D. Geniet van haar stralen, wees verwondert hoe ze zich tussen de wolken dringt om jou te verwarmen. De zon laat je leven, heropleven!

zon

Lucht

Het verbaasd met telkens weer, als ik een vraag stel, in stilte, een vraag voor inzicht. Elke keer steekt de wind dan extra op, het lijkt wel of ze me antwoord geeft. Ik versta niet wat de wind me vertellen wil maar de synchroniciteit van een extra windstoot bij het stellen van mijn vraag tovert een glimlach op mijn gezicht. Ik krijg antwoord en twijfel er geen moment aan dat ik op een onbewust niveau het antwoord ook begrepen heb.

lucht

Aarde / zand van het strand in mijn geval

Aarden, geaard zijn, stevig met je voeten op de grond. Het geeft je de kracht om de gaan voor datgene dat voor jou belangrijk is. Je staat er!, ongeacht hoe een ander erover denkt. Jouw idee krijgt voeten in de aarde, het ontpopt zich, het krijgt een gestalte, je creëert!

aarde

De 4 elementen, een meerwaarde om deze zomer bij stil te staan … en de daaropvolgende seizoenen.

Geef dit door aan diegene die jou dierbaar zijn.

Ik kijk uit naar kleinkinderen, verneem van mijn kinderen dat ik geduldig hoor te zijn, ik wil dit zo graag ook met hen delen, de rijkdom van de natuur, gratis, dagelijks maakt het deel uit van ons bestaan en we gaan er veel te (v)luchtig over.

Word je bewust van de 4 elementen en dit zal je rust, dankbaarheid, liefde, en bewustwording brengen, het inzicht dat het mooie je liefdevol omringt.

Ik geniet er dagelijks van. Je zal merken dat genieten van de vier elementen je ondersteunen in het volgen van je hart!

Hartegroet,

 

Nadja