Klavertje vier

Drama

Drama

Drama’s! Wat zijn we goed in het creëren van drama’s. We verliezen onszelf in verhaaltjes, we bouwen de spanning op, ongeacht hoe zwaar de realiteit in werkelijkheid ook is.

We lijken wel een spin die een web weeft waarin we zowel onszelf als anderen strikken, verstikken.

We blazen situaties op in de hoop gehoord te worden of in de belangstelling te staan of soms om een slachtofferrol in stand te houden waaraan je je identiteit verleent.

We verliezen ons in een verhaal, één van de zoveel gesponnen verhalen waarmee we dagelijks ons hoofd vullen.

Waarom? Om ons belangrijk te voelen? Uit verveling? Lijkt het spannend? Om slachtoffer te kunnen zijn?

Fictieve, aangedikte verhalen, gecreëerd door je geest, vullen je hoofd, dag in dag uit en soms zelfs s’ nachts. Onze geest verdwaalt in het opvolgen van al die zwaarte.

drama

 

Stress

Stress …, wanneer je mentale draaglast groter is dan je draagkracht.

Stress, wanneer je gedachten je s’ nachts uit je slaap houden of je er de volgende morgen weer mee opstaat.

Wanneer die overrompelende gedachten je teveel worden en je deze naar je onderbewustzijn duwt, in de hoop ervan verlost te zijn, blijven die onverwerkte emoties je leven beheersen waardoor je met een gekleurde bril naar de wereld kijkt. Schokkende gebeurtenissen, hartverscheurende verhalen, aangedikte verhalen, slachtofferrol verhalen, die je verdrong naar je onderbewustzijn worden opgeslagen in je zenuwstelsel. Dit leidt, na jaren, tot een rigide zenuwstelsel dat ervoor zorgt dat je snel het gevoel hebt dat bij ‘de volgende druppel de emmer overloopt’, figuurlijk gesproken natuurlijk.

De Transcendente Mantra Meditatie helpt jou om je zenuwstelsel uit te zuiveren zodat je zorgelozer in het leven kan staan.

drama

Transcendente Mantra Meditatie

Onverwerkte emoties zorgen voor lichamelijke pijnen. Spierpijnen, maagzweren, hartproblemen … voor elk van ons anders, afhankelijk van jouw zwakke plek.

Onverwerkte emoties worden dank zij de diepe rust die je tijdens je meditatie bereikt uitgezuiverd waardoor je je meer ontspannen voelt. Toen ik indertijd begon te mediteren was ik me niet bewust van de vele onverwerkte emoties die ik met me meesleepte, wat mijn zenuwstelsel best wel rigide maakte, waardoor ik oude koeien uit de gracht bleef halen ten koste van mijn omgeving. Al vrij snel nadat ik leerde mediteren begon ik te relativeren wat mijn kinderen bewust opmerkten en in dank afnamen.

Sommige mensen krijgen nu eenmaal meer voor hun kiezen dan anderen op hun levenspad, en de ene is gevoeliger in het opnemen van alledaagse prikkels en spanningen dan een ander.

Hoe meer prikkels je oppikt, hoe meer je te verwerken krijgt en als het je teveel wordt duw je die emoties naar je onderbewustzijn om het vol te houden, het is een verdedigingsmechanisme om staande te blijven.

Uitzuiveren

De Transcendente Mantra Meditatie zuivert je uit, je lichaam ontspant, je geest komt tot rust en je ervaart meer verwondering, dankbaarheid en een gevoel van gelukzaligheid.

Een gelukzaligheid die je laat stralen, genieten van het moment dat Nu plaatsvindt. Je merkt weer het mooie om je heen op, je voelt je verbonden, je krijgt het vertrouwen dat je er niet meer alleen voor staat. drama

Mediteren

Mediteren vraagt 2 x 20 minuutjes van je dag. Mij leek dat in het begin super veel. Ik redeneerde, ‘ Weet je wel wat ik allemaal op 20 minuten doe’. Maar nu weet ik dat die 20 minuutjes s’ morgens en 20 minuutjes s’ avond enkel door meditatie zo waardevol ingevuld kunnen worden. Het biedt me rust, innerlijke rust welke ik ook uitstraal. Mijn dag start op een ontspannen manier en dat gevoel draag ik doorheen de dag met me mee.

 

Uitstraling

Als je mediteert straal je, het maakt je enthousiast en dit werkt aanstekelijk naar je omgeving toe. Niet enkel jij maar ook je dierbaren genieten van je groeiend bewustzijn die jou bewust maakt van het mooie om je heen waardoor je alleen maar ontzettend dankbaar kan zijn voor wat de Transcendente Mantra Meditatie jou brengt en liefdevoller in het leven laat staan.

 

Infoavond

Op dinsdag 28 maart 2023 om 19u45 organiseer ik een info avond over de Transcendente Mantra Meditatie.

U bent van harte welkom! Nadja

https://zenenco.be/kalender/leer-mediteren-vind-je-ware-spirituele-identiteit/

https://zenenco.be/behandelingen/meditatie/

 

 

Met warme groeten,

Nadja