Klavertje vier

HOU JIJ VAN JEZELF?

 ‘Ik heb ontdekt dat er maar één ding is dat elk probleem geneest en dat is van jezelf te houden.’  Louise L. Hay

Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf is de belangrijkste sleutel tot geluk. Het gevoel van waardering, warmte, respect en aanvaarding voor jezelf in een zodanige mate dat je hart ervan overloopt, het warme gevoel dat door je heen stroomt als je aan jezelf denkt, maakt dat je straalt, geniet en dankbaar bent voor al datgene dat je pad kruist.

dankbaar zijn

Jezelf liefhebben is een keuze, een beslissing die je zal beïnvloeden op vlak van je relaties, je werk, vrije tijd en je toekomst.

Het is verbazingwekkend dat, als je meer van jezelf begint te houden, hoe je leven een positievere wending neemt. Negatieve relaties of situaties lossen vanzelf op, je trekt liefdevolle mensen en omstandigheden aan en je bereikt vooropgestelde doelen. Wat je voelt volgens de wet van de aantrekkingskracht trek je aan, dus als jij uitstraalt dat je het waard bent om van te houden en te bereiken waar jouw hart naar verlangt dan steunt het  universum jouw wensen.

Houden van jezelf is van levensbelang !

Het lijkt er wel op dat houden van een ander eenvoudiger is dan houden van jezelf. Je zoekt naar zingeving via partner, kinderen, werk en hobby’s maar zonder een stevige basis aan eigenliefde blijf je blind voor je eigen schoonheid en waarde als mens. Je zal altijd blijven zoeken naar bevrediging buiten jezelf en jezelf veroordelen niet compleet gelukkig te zijn en werkelijke innerlijke voldoening te ervaren.

Accepteer jezelf, houd van jezelf, dat is dé basis voor geluk, pas nadien kan je bouwen aan een relatie met anderen. Vaak begin je een relatie om de leegte in jezelf op te vullen maar een ander kan enkel je leven aanvullen.

Door niet te houden van jezelf wordt je geplaagd door besluiteloosheid, je saboteert jezelf door innerlijke, destructieve dialogen,  je vergelijkt jezelf met anderen mensen, je maakt je druk om wat anderen van je denken, je twijfelt en ziet de behoeften van een ander als prioriteit.

Houd van jezelf , zo geef je je kind een sterk positief zelfbeeld als voorbeeld, zodat ook zij/ hij kan uitbloeien tot een volwassene die zichzelf koestert en beseft dat hij/ zij evenveel waard is als elk ander. Zo durft je kind op zichzelf te vertrouwen, voelt zij/ hij zich gelukkig en dankbaar voor wie zij/ hij is.

Hoe bereik je die onvoorwaardelijke liefde voor jezelf?

Met een eenvoudige, natuurlijke mentale meditatie techniek waarmee je het vermogen ontwikkelt je te herinneren wie je werkelijk bent en inzicht krijgt in hetgene dat jou gelukkig maakt.

De transcendente meditatie, is geen geloof, filosofie of religie. Het biedt je wel stabiliteit en innerlijke rust. Je wordt niet meer voortdurend uit balans gebracht door emotionele onzekerheden en negatieve overtuigingen.

Zes miljoen mensen uit allerlei culturen passen dagelijks deze techniek toe. Vanaf de eerste keer dat je mediteert ervaar je resultaten.

Lees meer: https://zenenco.be/holistische-praktijk/meditatie

Als je mediteert sta je enthousiast in het leven, je houd en waardeert jezelf en ervaart een gevoel van verbondenheid met alles wat leeft waardoor je stopt met oordelen over anderen en over jezelf. Je krijgt meer inzicht in jezelf waardoor je zelfzeker wordt en doet waar je van houdt daar je beseft dat je dit waard bent, je straalt.

Dankzij meditatie leer je te geloven in jezelf en inspireer je anderen met je kracht, je positieve attitude, energie en zelfvertrouwen.

leer mediteren

Ongeacht je verleden en je huidige omstandigheden, jij bepaalt jouw toekomst.

Mediteren veranderde mijn leven, ik heb nood aan mediteren net als aan ademhalen, het maakt nu deel uit van wie ik ben. Dankzij meditatie ervaar ik en aanvaard ik wie ik werkelijk ben, het geeft me een gevoel van pure gelukzaligheid, ik ben ontzettend dankbaar nu in te zien hoe mooi het leven is en dat ik dit mag en kan delen met anderen.

Wat zou jij doen voor iemand waarvan je onvoorwaardelijk houdt? Ja, inderdaad, die krijgt een heel belangrijke plek in je leven en in je hart. Geef jezelf die plek. Maak jezelf belangrijk, want dat ben je.

Hou van jezelf, leer mediteren, je bent het waard !