Klavertje vier

Hou van het leven!

Hou van het leven!

Als je leeft met hart en ziel dan geniet je, bewonder je, heb je lief en ben je verwonderd over de pracht om je heen.

Je blind staren op wat niet loopt in je leven vergroot alleen maar de ellende, dus laat het los.

hou van het leven

Relativeren

Waar je je nu zorgen over maakt kan je binnen enkele minuten, dagen, maanden of jaren relativeren, loslaten.

Relativeren is zo mooi, je richt je aandacht op het mooie in en om je heen,  in plaats van je te verliezen in drama dat je alleen maar vergroot door er als slachtoffer naar te kijken, erover te klagen, te kniezen en je onbegrepen te voelen.

Levenslessen

“Alles in ons leven heeft het potentieel om ons wakker te maken of ons in slaap te doen vallen. Toestaan dat het je wakker maakt, is onze keuze.”

Pema Chödrön

Aanvaard je levenslessen en zie in hoe ze je laten groeien als mens en als ziel.

Sjamanistische culturen geloven dat we instemden om nu te incarneren  zodat we oud karma en moeilijke kwesties uit kunnen werken. Ze noemen dit ‘Heilige contracten’.

hou van het leven

Deze contracten zijn essentiële lessen voor je ziel en ze kunnen best moeilijk zijn maar ze bieden je meer inzicht in wie je bent, waartoe je in staat bent, wat je bereiken kan, dat je veel sterker bent dan je denkt en dat je het waard bent om van te houden.

Liefde, daar is het waar het om draait, liefde voor jezelf in eerste instantie, dan liefde voor je dierbaren om je heen, je huisdieren, de natuur. Uit liefde groeit mededogen, verwondering, ‘houden van’ heeft je zoveel te bieden.

Kies voor Liefde

Kies voor liefde in plaats van voor angst. Angst beklemt, verstikt, maakt je eenzaam en je voelt je verloren.

Kiezen voor angst of voor liefde is een keuze die we bewust kunnen maken als je destructieve gedachtenpatronen doorbreekt en je gevoelens van afgescheidenheid met je medemens loslaat, je je één voelt.

Liefde verhoogt je energie, je eigen vibratie. De wet van de aantrekkingskracht zorgt ervoor dat je dan ook liefdevolle mensen en situaties aantrekt wat dan weer jouw vibratie versterkt.

Toxische gedachten

Word je bewust van je toxische gedachten. Toxische gedachten in jezelf, zoals bv. schaamte, oude pijnen, schuldgevoelens over wat je in het verleden deed, wrokgevoelens jegens mensen die je pijn deden, minderwaardigheidsgevoelens.

Wordt je bewust over toxische gedachten in communicatie met anderen. Ze verwijderen je van jezelf en van anderen. Als je jezelf vergelijkt met de ander, bv. de ander is knapper, jonger, slimmer, rijker … dan maakt jezelf kleiner, nietiger. Laat zulke gedachten los en dat lukt je als je je ervan bewust wordt.

hou van het leven

Bewustwording

“ Je gaat gelukkig zijn’, zei het leven, ‘maar eerst maak ik je sterk.”

Iedereen heeft een schaduw. Een persoonlijke schaduw die diepte geeft aan je bewustzijn.

Als je je schaduw erkent, leert begrijpen en er licht in brengt komt er een transformatie, je geeft er een andere waarde aan.

Totdat ik er een loslaat ceremonie voor deed in de vrouwencirkel was mijn persoonlijke schaduw ‘verdriet over het gemis van moederlijke liefde’.

Verdriet, een emotie die ik jaren met me meesleepte, een gevoel van gemis van moederlijke liefde en uiteindelijk het besef dat ik dit los diende te laten omdat mijn moeder niet in staat is om me liefde te geven.

Het besef dat ik hier zelf voor koos vóór het incarneren, helpt me om te relativeren en licht te brengen in de schaduw. Ik moest leren om van mezelf te houden, zelf een liefdevolle moeder te zijn voor mijn kinderen en niet afhankelijk te zijn van de goedkeuring van anderen. Leren om het verdriet, dat me wel eens in een slachtofferrol liet belanden, los te laten en leren in te zien dat ik waardevol ben, misschien niet voor iedereen, maar dat is oké.

hou van het leven

Hoe word je bewust van je schaduw, stappenplan

“Alles in het leven heeft zin … ooit zal je begrijpen welke.”

Je bewust worden van je persoonlijke schaduw is een stappenplan die eenieder te doorlopen heeft.

  • Je wordt je bewust van je schaduw
  • Je beslist, ik ga er niet meer in mee en terwijl je dit zegt besef je dat je het toch zonet deed

Bv. in mijn geval : Stoer zeggen ik laat het verlangen naar moederlijke liefde los en terwijl ik dit zeg word ik me bewust dat ik even voordien toch nog verlangde naar een liefdevolle knuffel van haar

  • Je beseft op het moment ‘ ik ben het weer aan het doen’

( hunkeren naar mijn moeders liefde)

  • Je neemt je voor, ik ga dat niet meer doen. Ik wil dat niet doen … en je doet het toch
  • Op een bepaald moment beslis je ‘ ik ga het niet meer doen’, je laat los en doet het ook niet meer.

Dan heb je Meesterschap bereikt. Je ziet het patroon maar je volgt het niet meer, je bent nu vrij van programmatie. Je krijgt de keuze … je gaat bewust om met je levensles, hoe pijnlijk ze aanvankelijk ook was je verandert de waarde, je transformeert.

Transformeren, je levenslessen leren, je bewust worden van je ‘Heilige contracten’ die je afsloot geven je inzicht in jouw essentie, in je kracht en in jouw mogelijkheden.

Je levenslessen moedig tegemoet gaan brengt magie in je leven!

hou van het leven

 

Keuze

Je hebt de keuze om te verharden of te verzachten. Te kiezen voor angst of voor liefde. Het zijn precies die keuzes, die maken wie je bent. Niet wat je overkomt.

 

Mijn engelbewaarder en ik

 

Liefs,

Nadja