Klavertje vier

Je bent niet alleen!

Je bent niet alleen. Héél lang geleden zat ik met mijn handen in het haar! Ik, als alleenstaande mama, liep van her naar der om mijn takenlijstjes, want ik had er meerdere, af te werken. Ik kwam gewoon niet toe aan tijd voor mijn kinderen, de essentie van mijn bestaan.

Ik stond met mijn rug tegen de muur, het lukte me niet, tot iemand me zei, breng rust in je gezin. Best grappig, want hoe doe je dat als je het gevoel hebt dat je holt en nooit bijbeent. Maar er school meer waarheid in dan dat ik me toen realiseerde.

Meditatie kruiste mijn pad

Meditatie kruiste mijn pad, en ik ging er gewoon voor.

Ik leerde mediteren en de rust die we zo broodnodig hadden zorgde voor een gevoel van samenhorigheid, warmte, een liefdevolle thuis.

Denken aan mediteren tovert spontaan een glimlach op mijn gezicht, een gevoel van dankbaarheid stroomt warm door me heen voor de eigenliefde dat het me bracht, de eigenwaarde, het relativeringsvermogen om van muggen geen olifanten te maken, de rust, het groeiend vertrouwen in mezelf, een vrouw met beide voeten op de grond, een groeiend voorbeeld voor mijn, ondertussen, jong volwassen kinderen. Het klinkt verwaand, maar geef toe, kinderen leren niet van wat je hen zegt maar door het voorbeeld dat je hen biedt.

Herinnering

In India wordt meditatie ook wel ‘herinnering’ genoemd. Door te mediteren herinner je je wie je van nature bent en vergeet je wie je denkt te moeten zijn, je wordt authentiek.

Mediteren vat je pas als je het doet, de impact is zo groot, zo fantastisch, je liefde groeit voor alles wat leeft, je komt zo positief in het leven te staan, een gevoel van dankbaarheid overspoelt je, lachende gezichten komen op je pad.

Als je mediteert maak je contact met jezelf, je komt tot jezelf waardoor je ook werkelijk contact maakt met anderen. Je ervaart een gevoel van éénheid, samenhorigheid, het gevoel er niet alleen voor te staan, een gevoel van eenzaamheid smelt als sneeuw voor de zon.

Transcenderen

Het is de ervaring van het transcenderen tijdens je meditatie dat je leven verandert.

Het mooie is dat als je mediteert je je gelukkig voelt, je durft te vertrouwen op je intuïtie en je creatiever wordt in het bedenken van oplossingen.

Impact op je gezin

Impact op je gez

En weet je, als jij mediteert heeft dit impact op heel je gezin, omdat:

 • je verbonden bent in het diepste van je onderbewustzijn met elkaar, aan de bron van onze geest zijn we verbonden met alles wat leeft
 • je ervaart innerlijke rust en meer levensvreugde
 • je krijgt meer energie
 • je maakt het gelukshormoon aan
 • je krijgt het vertrouwen dat alles goed komt waardoor je ontspant
 • je uitstaling verandert waardoor mensen het gevoel krijgen zichzelf in jouw nabijheid te mogen zijn
 • je krijgt meer zelfvertrouwen waardoor je durft te vertrouwen op jezelf en je je minder aangevallen voelt waardoor je minder snel in conflict komt met een ander
 • je wordt niet meer overschaduwt door situaties je staat er als een rots in de branding
  afname van het stresshormoon waardoor je rustiger blijft en je minder snel ruzie zal maken
 • je wordt creatiever en vindt oplossingen voor je probleem
 • meer zelfaanvaarding
 • meer inspiratie, flow en verlichting in je leven
 • je hervind jezelf
 • het leven lacht je toe

Leer mediteren, kom thuis bij jezelf en je gezin, geniet van een gelukzalig gevoel en dankbaarheid voor jouw leven om te mogen zijn wie jij bent.

Liefs,

Nadja