Klavertje vier

Jij, ik, de Natuur en Vrij zijn

Jij, ik, de Natuur en Vrij zijn

Jij en ik

Iedereen wil zijn eigen plekje, zijn eigen tuintje, ‘huisje, tuintje, boompje’, mooi afgebakend, privé, besloten, veilig.

Terwijl juist openheid een gevoel geeft van ademruimte, vrijheid, veiligheid om te mogen zijn wie je bent.

yoga openheid

Percelen groen worden volgebouwd, natuurgebieden worden afgesloten met geleide paden erdoorheen waar je niet van mag of kan afwijken.

Controle alom, je gevoel van ‘vrij zijn’ wordt aan banden gelegd, zelfs tijdens een natuurwandeling.

Je leest over het positieve effect van de natuur op je gemoed, over de helende kracht van bosbaden, dat vertoeven in de natuur je helpt te vertrouwen op je innerlijke stem…

Maar toch worden we overstelpt door maatschappelijke regeltjes die ons beperken in het één worden met de natuur. Ze beschermen de natuur klinkt het dan. Overlaatst volgde ik een pad door de duinen, aan weerszijden afgezet met prikkeldraad, het leek wel of ik in een concentratiekamp rondliep.

Ik pleit om te verblijven in de natuur die je tot rust brengt, waar je verwonderd kan staan van het mooie om je heen.

Gisteren zat ik op een bankje in een park aan een vijver met een overhangende treurwilg, drijvende roze waterlelies en ruisend riet aan de waterkant. De fontein zorgde voor een ontspannend geplons van waterdruppels. 3 ganzen cirkelden rond de vijver om er nadien spetterend op neer te strijken. Ik zat daar genietend, ontspannen, ontroert, rustig tot mezelf te komen.

 

Yoga sessies

Dat gevoel van je verbonden voelen met de natuur, ook met je eigen natuur, met het verse lente groen, geurende bloemen en kietelende gras onder je voeten deel ik graag met je tijdens yoga sessies in de duinen.

yoga

Ik pleit voor Yoga sessies in de natuur, voor een soepeler lichaam, een ontspannen geest, een gevoel van verbondenheid met de yoga groep en natuur om je heen.

Een Yoga sessie die je vrijheid laat ervaren, ademruimte creëert, voldoening, thuiskomen, een gevoel van geborgenheid en innerlijke stilte, de mogelijkheid om weer ontroert te zijn door de pracht om je heen en in jezelf.

Een Yoga sessie waar je enthousiast van wordt, net zoals mijn hond als we buiten de paadjes wandelen, het gevoel van een herwonnen vrijheid, een gezonde spanning door het verleggen van je grenzen.

Yoga

 

Vrij zijn

Vrij zijn, is dat niet wat we ons allen wensen, je vrij voelen, het moment plukken.

Vanaf 7 juni 2023 geef ik elke woensdag en zaterdag om 10u15 yoga sessies in de natuur. Met de wind in onze haren, met de voeten in het gras of op de mat, met vogelgeluiden als muziek, genietend van Moeder Aarde in al haar glorie en pracht.

Yoga in de natuur, dan voel je je stevig gegrond in de Aarde, stromend als water, vrij als wind, vurig als de zon!

 

Met zonnige groetjes,

Nadja