Klavertje vier

Liefde

Liefde

Ik kan zoveel liefde voelen voor een kleurrijke vlinder die langs me heen fladdert of even bij me uitrust, voor een majestueuze aalscholver die over me vliegt, voor een liefelijke bloem die wiegt op het ritme van de wind, voor een bruisende zee, voor mijn kinderen, voor een partner in spe. We hebben zoveel liefde in ons, zoveel te geven en dit gaat me zoveel gemakkelijker af om dit voor een ander te voelen dan voor mezelf.

Liefde

Geldt dat ook voor jou?

Houden van onszelf, minder streng zijn, minder verwachtingen, minder ‘moeten’ …  Overtuigd zijn, ons overtuigd voelen van ons waardevol zijn, dat is best moeilijk. Hoe komt het toch dat we daar zo mee worstelen?

Wie heeft ons dit aangepraat? De Media, onze ouders, op’ t school, wijzelf…?

We groeien op met vallen en opstaan, met vreugde en pijn, met liefde en gemis. Vanwaar dan die innerlijke overtuiging dat we niet voldoen, dat we nog zoveel dienen te veranderen, ons aan te passen voordat we dan schoorvoetend zouden durven toegeven dat we tevreden zijn met onszelf? Hoe komt het dat terwijl in ons leven zowel zware dingen als fantastische dingen je pad kruisen je je richt op het negatieve, op je twijfels, op je angsten?

Ik hou zielsveel van mijn hond, mijn hart stroomt over als ik naar haar kijk, ik glimlach telkens ik aan haar denk. Hoe mooi zou het zijn als we dat gevoel zouden kunnen oproepen als we aan onszelf denken, los van al die ‘maren’?

Liefde

Groeien in Liefde!

Groeien in Liefde.

Hoe bereik je dat warme gevoel dat Liefde heet om door je heen te laten stromen?

De enige manier is groeien in Liefde!

Door te luisteren naar jezelf! Wat wil jij in dit leven? Waar ligt jouw passie? Wat geeft jou voldoening? Wanneer maakt je tijd voor jezelf?

Door te vertrouwen op jezelf! Wie ben ik ? Wat kan ik? Wat is mijn talent? Waar blink ik in uit? Wat maakt mij gelukkig?

Door tijd te maken voor jezelf. Jezelf te verwennen! Waar hou je van? Een saunaatje? Smullen van een dessertje? Naar de kapper gaan? Een strandwandeling?

Door te genieten van wie je bent! Kijk jezelf aan in de spiegel en zeg ‘ ik hou van je’, kijk jezelf in de ogen en lach, wees tevreden met je weerspiegeling en besef, ‘ik ben UNIEK’!

Jij bent net als een parel, gegroeid door een verdedigingsmechanisme, een gekwetst deeltje dat je laagje per laagje inpakte met parelmoer om de scherpe kantjes eraf te halen.

Wij zijn één voor één parels. Schitterende parels!

Parels hebben een zeer vrouwelijke vibratie en een sterke verbinding met de maan, ze staan symbool voor wijsheid opgedaan door ervaring en stimuleren eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht en acceptatie.

Wij zijn één voor één een parel, gegroeid door angst en liefde, gegroeid door levenslessen op ons pad.

Liefde

Schitter, je bent prachtig zoals je bent. Stop met twijfelen en voel de stroom in je hart als jij tegen jezelf herhaalt, ik ben uniek, ik ben een parel. Straal die overtuiging uit en merk hoe anders je omgeving op je reageert en geniet. Geniet van te zijn wie JIJ bent.

Een unieke parel!

Doe het niet af als ‘ pfff ‘ en voel hoe de Liefde je doordringt als je je talenten en de liefde die je voor zoveel anderen voelt, ook voelt stromen door jezelf, (h)erkent en je dankbaar bent voor wie jij mag zijn.

Cultiveer begrip, zachtheid, vertrouwen en openheid in jezelf, het is een gevoel, een appreciatie van binnen uit, een nederigheid die Liefde heet.

In liefde,

Nadja