Klavertje vier

Loslaten

Loslaten

loslaten

We identificeren ons met tal van rollen. Dochter, vader, gekwetste, vriendin, coach, ongehoorde, ongeziene, … welke ons allen in een hokje drummen. Een hokje gevuld met verwachtingen en ook teleurstellingen.

We zijn zo verweven met ‘onze’ rollen dat die je identiteit gaan uitmaken, je lijkt eraan vast te hangen. Niets is minder waar!

We houden vaak vast aan wat ons overkomt, wentelen ons in een slachtofferrol om te verklaren waarom ons leven niet loopt zoals we wensen.

De volledige verantwoordelijkheid ligt bij jezelf. Je kan het niet afschuiven op je ongelukkige jeugd, op je partner die je verwaarloost, op je werkgever die niet naar je luistert. Jij bepaalt je eigen levenssituatie! Daar kan je niet onderuit!

Je leven creëren

loslatenAlles gebeurt precies zoals het moest gebeuren om jou een waardevolle les te leren opdat je de kracht verzamelt om je ketenen los te wrikken en je te realiseren dat jij in machte bent om je eigen leven te creëren.

Jij bent geen slachtoffer, je bent een schepper, erken je macht. Neem je verantwoordelijkheid!

 

Je levensverhaal herschrijven

Best confronterend als je beslist je levensverhaal te herschrijven want wie ben je dan nog? Als men je vraagt, wie ben jij en je niet meer antwoordt, de dochter van een narcist, dochter van een alcoholieker… Als dat wegvalt wie ben je dan nog? Is best even wennen om dat niet meer te antwoorden, om uit die slachtofferrol te stappen en in te zien hoeveel extra ruimte dat biedt om in te vullen met woorden van hoop, geluk, positiviteit.

De kracht van woorden

Acradabra, de spreuk die velen van ons als kind hebben uitgesproken als we ons iets wenste, is in feite een woord van kracht dat uit het Aramees komt.

Het oorspronkelijke abraq ad habra betekent letterlijk:’ ik creëer als ik spreek’.

Als oefening kan je lijstjes maken van woorden die de energie omvatten die jij in jouw leven wilt manifesteren.

Woorden met een energie die jij wilt aantrekken in jouw leven. Zoals bv. liefde, hoop, enthousiasme, genieten, verwondering, magie, een liefdevolle relatie …

Je bent in staat om richting te geven aan je eigen leven, op een bezielde manier.

Je kan nieuwe waarden toekennen (= transcenderen) aan mensen en dingen, dat is de les. Je bouwt het op, je leert het destructieve omzetten naar gezondere waarden, gezondere inzichten. Het destructieve vervangen door positieve waarden.

Trauma’s transcenderen, alles wat donker is loslaten. Trauma’s anders invullen, zorgen dat het trauma je niet meer stoort, een andere waarde eraan toekennen, een nieuwe waarde, voor dit leven en je nieuwe incarnatie.

Bv. Je narcistische ouder erkennen als jouw grootste leermeester. Je ouder daagt je uit om in je kracht te gaan staan, durven in vraag te stellen wat je overkomt, je eigen identiteit te ontdekken, zelfkennis te vergaren.  Bundel jouw krachten en help anderen om in hun kracht te gaan staan. Allemaal mogelijke eigenschappen die ze in je wakker schudden.

Realiseer je, vasthouden aan je verhaal van ‘misbruikte’ geeft je een vals gevoel van veiligheid en wilskracht. Die verhalen houden je gevangen in je lijden, je blijft maar hetzelfde drama herhalen en dezelfde situaties aantrekken.

loslaten

Je authentieke kracht

Nagaan wie jij bent, in je authentieke kracht gaan staan, is een levenswerk.

Intrusies zijn geloofsovertuigingen, gedachtenvormen, zware energie die je met je meedraagt en als onoverkomelijk kunnen aanvoelen en je machteloos met je rug tegen de muur plaatsen.

Die intrusies, die binnen gedrongen energie, is NIET jouw schuld! Een ander programmeerde hun overtuigingen op jou en jij bent deze gaan aannemen als waar. Het sijpelt bij je binnen en je begint het te geloven maar meestal is het een eigenschap van je ouder, partner, werkgever die hij /zij op jou projecteert.

Een sjamanistische healingsmethode, Power Retrieval, het verwijderen van intrusies, kan je helpen om de vreemde energie die niet bij je thuishoort en leidt tot onbalans, verwarring, onzekerheid, vermoeidheid, uitputting, zelfs ziekte weg te halen.

Samen met krachtdieren en spirithelpers scant de healer/sjamaan je energielichaam om de intrusie(s) op te sporen en af te voeren.

De ruimte die dan ontstaat wordt opgevuld met kracht, het kan een kleur zijn, een gevoel, liefde, licht, een wens voor die persoon in kwestie …

Ook geven de spirits je nadien een woordje van kracht en huiswerk om je bewuster te maken van je eigen authentieke kracht.

 

Ik wens je kracht, loslaten, liefde, eigenwaarde, geloven in jezelf, authenticiteit!

Hartegroet,

Nadja

loslaten