Klavertje vier

Minder oordelen, de weg naar ‘leven met de wind mee’.

Minder oordelen, de weg naar ‘leven met de wind mee’.

Minder oordelen, de weg naar ‘leven met de wind mee’

Minder oordelen, daar streef ik naar, hoe moeilijk het ook is. Met een narcistische moeder die steeds lachte in ieders gezicht maar nadien wel telkens een negatieve mening had over de ander, leek oordelen een deel van mijn opvoeding.

Nu ik erop let, terwijl ik dacht amper te oordelen, valt het me op hoe ontzettend veel je over, zelfs totaal onbelangrijke dingen, er een ‘eigen mening’ op na houdt.

Ik hoor het je zeggen, ‘ wat is er mis met een eigen mening?’ precies, zo denk ik ook. Het onderscheidt me van anderen. En daar zit de angel. Er is geen onderscheid, wij zijn verbonden.

We streven allen naar het gevoel gewenst te zijn, naar erkenning, liefde, samen horen en dat kleine oordelende stemmetje verwijdert ons juist van de ander en zet ons trillingsniveau op een laag pitje.

 

Trillingsniveau?

Trillingsniveau, energie, vibratie, frequentie …

“Als je het universum wilt begrijpen denk dan in energie, vibratie en frequentie.” Nikola Tesla

De aarde, dieren, planten, wij, hebben een bepaalde trillingsfrequentie.

Deze trillingsfrequentie bepaalt wat we aantrekken, wet van de aantrekking. Hoe hoger onze trillingsfrequentie is hoe fijner we ons voelen, we trekken geluk aan, liefde en overvloed.

Hoe houd je een hoge trillingsfrequentie of hoe bereik je deze?

Hoe houd je een hoge trillingsfrequentie of hoe bereik je deze?

Door te houden van jezelf en anderen, door je bewust te worden van je oordelen en deze zoveel mogelijk los te laten. Dit zorgt voor genieten, verwondering, ontroering, een lach op je gezicht.

Verdriet, oordelen, angst, nieuwsberichten (vermits deze overwegend negatief zijn), boosheid haalt je trillingsfrequentie omlaag wat ervoor zorgt dat je dingen en mensen met een lage trillingsfrequentie aantrekt en ze je nog dieper mee naar beneden trekken waardoor een situatie waarin je je bevindt wel eens uitzichtloos kan aanvoelen.

Wees onbezorgd!

Wees onbezorgd! Tips om te leven met de wind mee!

 • Genieten
 • Het mooie om je heen waarnemen
 • Bewust omgaan met je gedachten
 • Veranderingen, ten goede, durven doorvoeren in je leven
 • Loslaten van wat niet meer bij je hoort
 • Verwondering
 • Zelfliefde
 • Spiritueel ontwaken

Hoe?

Hoe?  Neem je leven onder de loep. Waarover klaag en zaag je? Sta daar eens bij stil. Vanwaar komt die hoofdpijn, dat zware gevoel, hoe komt het dat je jezelf voortsleept?

Wijs niet naar een ander, neem je eigen verantwoordelijkheid. Jij bent de enige die verandering kan aanbrengen, verwacht het niet van de ander.

Veranderingen aanbrengen

Veranderingen aanbrengen, door :

 • te mediteren, of het te leren
 • door je hart te volgen en uiteindelijk je in te schrijven voor die cursus waar je al zolang naar uitkijkt
 • door te genieten van de rust die de natuur je biedt met al zijn pracht en dit seizoen, de lente, staat voor een nieuw begin
 • geloven dat je het kan, durven wijzigingen door te voeren, Reiki kan je daarbij ondersteunen, zoals de Reikimeester Hawayo Takata zei: “Reiki is de levensenergie, de kracht om je om te draaien en de moed om te kiezen voor de nieuwe wereld die voor je open ligt.”

Geloven

Geloven, lijkt wel een woord alsof het impliceert dat het niet waar is en je het zomaar klakkeloos dient aan te nemen. Waarom geloven? Omdat je die energie die jouw uitstraling bepaalt niet ziet maar wel degelijk voelt zowel bij jezelf als een ander. Je merkt zelf wel wanneer je je neerslachtig voelt, dat je energie op een laag pitje staat en wanneer je straalt, je je licht en geliefd voelt al is het enkel door jezelf en de natuur om je heen.

Jouw energie, ook al is deze onzichtbaar bepaalt wat je aantrekt, dus ga voor meer bewustwording, ga voor zelfontplooiing, ga voor meer eigenliefde, meer durven loslaten en je openstellen voor het wondermooie om je heen.

Succes!

Ik help je graag daarmee.

Liefs,

Nadja en mijn engelbewaarder