Klavertje vier

Ontdek de magie van rituelen!

De magie van rituelen

De magie van rituelen, verwarmd worden door en spontaan je zielenroerselen delen met Grootvader Vuur, luisteren naar het fluisteren van de Wind, genieten van de zuiverende kracht van Grootmoeder Water, opgaan in de helende, grondende Aarde energie. Het verbaasd met telkens weer en laat verwondering en dankbaarheid door me heen stromen. De alom vertegenwoordigende natuur heelt, omarmt, laat je thuiskomen bij jezelf en je omgeving. Ze omringt je en maakt je bewust dat we deel uitmaken van het Grote Geheel.

magie van rituelen

Rituelen

Ik nam jaren afstand van rituelen, had het zelfs benauwd toen ik ingewijd werd bij mijn Master Reiki graad. Ik was bang nooit meer dezelfde te zijn en nu jaren later kom ik tot het besef dat dit waar was. De magie van een ritueel brengt verandering in je leven, soms op een heel fijn stoffelijk niveau waardoor je je er niet dadelijk bewust van wordt.

Maar al zij die al deelnamen aan een vrouwencirkel, samenkomen met anderen, genietend, creërend, wensend en loslatend, weten en (her)kennen de kracht van de elementen, aarde, vuur, water en wind bij elk ritueel.

Je respect voor de elementen groeit, het vertrouwen dat er een veel grotere ‘macht’, ‘kennis’ door ons heen werkt op dat moment is onmiskenbaar, spannend, enigszins bizar dat we er mee kunnen samensmelten. Verbijsterend hoe de wind opsteekt als je net je wensen meegeeft met de Wind, hoe je zittende rond Grootvader Vuur de behoefte krijgt om te delen, los te laten of overmand wordt door een gevoel van dankbaarheid.

Hoe krachtig de zee is als je een wens neerschrijft in de branding om mee te geven aan het Water.

Hoe rustig, geaard je je voelt als je je verbind met het element Aarde, alsof je trager leeft, enkel het Nu ervaart.magie van rituelen

 

Harmonie

Rituelen brengt ons terug bij het gevoel van in harmonie zijn met alles wat leeft. Het besef dat alles bezield is en welke meerwaarde, welk uitzonderlijk gevoel van liefde dit met zich meebrengt als je je er bewust van wordt. Het besef dat jij er deel van uitmaakt en dat die kracht, die liefde, die verbinding er altijd is, ook al voel je het niet op een bepaald moment, ook al sta je er niet bij stil.

Rituelen creëren een band met diegene met wie je het samen uitvoert, beleeft. Je wordt je meer bewust van de magie om je heen, de verbondenheid zowel met de mensen als de elementen, het besef dat we allen één zijn ook al merk je dit niet dadelijk op in het begin maar wel na het ritueel, een gevoel van samenhorigheid.

magie van rituelen

Kracht

Een ritueel creëert een kracht, een verbinding, het lijkt ontastbaar en toch voel je hoe je gevuld, vervult wordt met kracht, een energie die door je heen stroomt, je verwarmt, je heelt, je gelukkig maakt, je laat glimlachen om iets dat je niet helemaal vatten kan.

Toen ik voor het eerst een vrouwencirkel organiseerde rond een vuur sprak ik spontaan uit hoe zeer ik van rituelen hou. Ik was stomverbaasd door mijn eigen uitspraak, het ontglipte me alsof ik er zelf niets over te zeggen had en kwam tot het besef dat mijn liefde voor rituelen deel zou uitmaken van mijn leven. Waar ik voordien angst voelde maakte plaats voor liefde. Mijn Reiki mentor Ronald zei me bij mijn Master inwijding, waarschijnlijk heb je in een vorig leven op de brandstapel gestaan, vandaar die angst, die ik nu overwon en terug de Liefde hervond.

Magie

Nog steeds zullen er mensen raar opkijken als ze over rituelen en magie horen, maar weet, het is een meerwaarde die je gelukkig maakt. Je beseft dat alles bezield is en dit maakt het leven zoveel mooier, voller in al zijn aspecten. Er is zoveel meer dan dat wat je met het blote oog kunt zien.

magie van rituelen

Namasté, wat betekent, ‘ het Licht in mij, groet het Licht in jou’.

Hartegroet,

Nadja en mijn engelbewaarder