Klavertje vier

SCHEP RUIMTE IN JE HUIS & IN JE HOOFD

Ruimte scheppen …

Je woning is niet zomaar een plek met vier muren en een dak. Onze woonomgeving vormen we naar ons zelfbeeld. Je huis biedt je de kans om je bewust te worden van wie je bent, want zoals jij bent, zo is je huis, en zoals je huis is, zo ben jij.

Volgens oude Chinese filosofen is je huis een reflectie van je innerlijk.

Opruimen …

Er is een toename voor opruimen. We zitten in een tijdperk van grote transformatie en beseffen dat als we willen veranderen we eerst moeten loslaten.

We vergaren heel wat in ons leven, zowel in onszelf als om ons heen en door op te ruimen maak je letterlijk plaats voor iets nieuws.

Creëer een harmonieuze woonomgeving, want is het een rommeltje in je huis dan vind je die wanorde ook terug in je innerlijke. Ruim op en je zal meer orde in je leven krijgen. Vergelijk het met het herfstseizoen, de bladeren laten los ter voorbereiding van een nieuwe groei in de lente. Het oude wordt losgelaten en het nieuwe kan groeien.

Onderzoek …

Onderzoek de relatie tussen je huis en je psyche voordat je opruimt. Waarom heb je al deze dingen verzameld, uit angst voor een tekort, een gevoel van veiligheid, om je status te onderstrepen, voor genoeg afleiding om niet stil te hoeven staan bij je gevoelens?

Realiseer je dat dingen je niet beschermen, geborgenheid bieden of je persoonlijkheid versterken. Eenvoud is de sleutel tot geluk, genieten van wie jij zelf bent, inzicht in jouw mogelijkheden, duidelijk keuzes kunnen maken die jou gelukkig maken. Bevrijd je van overtollige dingen om je heen en keer terug naar de essentie, en dat ben jij, maak contact met wie jij werkelijk bent, geniet, mediteer.

meditatie

Mindfulness-oefening …

Opruimen kan je als een mindfulness-oefening zien, ruim bewust op, dan wordt het ook een vorm van meditatie die je innerlijke rust biedt.

Misschien ben je van mening dat je niets hoeft weg te gooien, dat je alles nodig hebt. Denk eraan alle spullen roepen gedachten bij je op, indien mooie herinneringen geven ze je positieve energie, zo niet dan zuigen ze jouw energie op.

Je persoonlijke plek …

Het is belangrijk om je eigen plek te hebben waar je je kan ontspannen en terugtrekken. Je persoonlijke ruimte vertelt veel over jou, hoe is jouw plekje ingericht, overvol of vrij leeg, rommelig of ordelijk?

Creëer rust, genegenheid, harmonie in je leefomgeving dit heeft directe invloed op je mentale en fysieke gesteldheid, zo trek je geluk, welvaart, welzijn en liefde aan. Laat Chi, de dynamische, vitale levensenergie, stromen zowel door je huis als door je lichaam.

Levensenergie …

In India wordt Chi, de alom aanwezige energie, Prana genoemd. Elk levend wezen is ervan doortrokken, ook door jouw huis stroomt deze energie. Rommel in je huis blokkeert en verzwakt de energie en dit werkt ook door naar jouw lichaam. Als je huis alsmaar voller wordt, verdwijnt ook de beweging uit je leven, je loopt vast en er is nauwelijks nog levensenergie aanwezig.”

https://zenenco.be/holistische-praktijk/reiki

Ontdek jouw kwaliteiten …

Ontdek jouw zielskwaliteiten en diep gewortelde wensen in de ‘verborgen juweeltjes’ die je verzamelde in je huis. Opruimen lijkt wel een herontdekkingsreis naar jezelf. Je komt dingen tegen die je al lang vergeten was, sommige met mooie herinneringen, andere wat minder leuk. Je gaat dus op reis door jouw herinneringen, ga na wat ze jou willen vertellen en geniet van de boodschap. Wat geeft jou dat warme geluksgevoel van binnen, hou het vast en verlies het niet opnieuw in de drukte van je huidige leven.

Weerstand voor opruimen …

Ja, inderdaad, vaak roept opruimen een weerstand op, daar het wel lijkt alsof alle spullen die je om je heen verzamelde je een soort bescherming bieden. Opruimen legt dingen bloot, het maakt je authentiek en ook wel kwetsbaar. Ik weet, je staande houden maakt je hard maar niet gelukkig, en je kwetsbaar opstellen, zacht worden, voor jezelf en anderen maakt je leven zoveel zinvoller en mooier, het beoefenen van de transcendente meditatie biedt je de kracht te zijn wie je werkelijk bent, te genieten en geeft je het vertrouwen dat er voor je gezorgd wordt.

Wat vertelt jouw huis …

Je huis vertelt hoe jij in elkaar steekt en wie jij op dit moment bent en wat je daarvan aan de buitenwereld laat zien.

Loop eens zonder oordelen door je huis, wat heeft jouw huis je te vertellen? Ben je blij met wat je laat zien van jezelf? Zijn de spullen die jouw omringen door jou gewenst? Zo niet, wat houdt je tegen om ze weg te doen?

Het beantwoorden van deze vragen kan veel aan het licht brengen over jezelf. Je huis geeft je boodschappen, voelt je huis gelukkig aan, verdrietig, verwaarloosd, trots, eigenwijs, aangepast? Herken je dat gevoel bij jezelf?

Ik wens je van harte antwoorden in je zoektocht en geniet, want inzicht in jezelf is het enige wat jou echt gelukkig maakt. Creëer ruimte en vrijheid om te zijn wie jij bent!

Liefs,

Nadja