Klavertje vier

Terug naar de essentie tijdens een natuurwandeling!

Terug naar de essentie tijdens een natuurwandeling!

 

Terug naar de essentie tijdens een natuurwandeling!

Onze jachtige samenleving leidt ons steeds verder weg van de essentie, ‘gelukkig zijn’.

Haast, overtollige prikkels en hoge verwachtingen verwijderen ons van een gevoel van éénheid, verbondenheid met alles wat leeft.

Vertroebelde zintuigen blokkeren onze verfijnde waarneming. De fluisteringen van de natuur, de symbolische antwoorden op onze gestelde vragen gaan verloren.

Mens, dier en plant hebben opmerkelijk veel gemeen

Alle levende organismen hebben doorheen de evolutie grotendeels een relatief gelijklopend traject gevolgd. Niettegenstaande onze uiterlijke verschillen vertonen de onderliggende blauwdrukken geen dramatische afwijkingen.

Jij, ik, je hond, je poes, bomen in het bos vertonen bijzonder veel gelijkenissen.

Wij delen meer dan 98 procent van ons DNA-materiaal met een chimpansee; 97,5 procent met een muis; 90 procent met katten en ongeveer de helft met fruitvliegen en bananen.

Wij zijn met elkaar verbonden.

Heimwee naar jezelf

Al jaren verdiep ik me in mezelf, om onverwerkte, zelfs onbewust opgeslagen emoties los te laten, mezelf uit te zuiveren, kracht en zelfvertrouwen op te bouwen.

Nu kom ik op een punt in mijn leven om deze rijkdom aan eigenliefde, zelfwaarde, het koesteren van de natuur, het thuiskomen in rituelen, het gevoel van dankbaarheid te delen met anderen.

Om dat gevoel van innerlijke kracht, thuiskomen, verbondenheid te delen organiseer ik op zaterdag 19 maart 2022, een lentewandeling.

 

Verbondenheid met anderen

“It is not about ‘me’, it is about ‘we'”

Jamie Sams

 

Laat de illusie van afgescheidenheid los.

Alles is bezield, doordrongen van bewustzijn, waardoor je kan communiceren van ziel tot ziel, de verbondenheid met alles om je heen kan ervaren.

Dit besef opent deuren van verwondering, dankbaarheid, liefde voor wat is. De levensenergie, waarvan het universum doordrongen is, stroomt ook door jou, mij, de natuur … doorheen alles. Pure magie!

natuurwandeling

Ontdekt het grote geheim van het luisteren…

Wandelen in de natuur maakt je nederig, ontzag voor de schepping vervult je, een gevoel van harmonie laat je genieten van het mooie om je heen. Je herstelt de balans in je leven.

In de natuur vind je antwoorden op je levensvragen. Tijdens de wandeling krijg je door middel van tekens, bv.de zon die even komt piepen tussen de wolken nadat je zonet een vraag stelde, wijzen je de weg en geven je vaak de bevestiging die je nodig hebt.

De natuur verschaft je informatie waarnaar je op zoek bent, alles wat je opvalt, ziet, ruikt, hoort of voelt maakt je daar attent op.

Wat je waarneemt in de natuur weerspiegelt je innerlijke. De natuur biedt je antwoorden. Je hoeft alleen maar te luisteren.

Vertoeven in de natuur maakt je meer één met je innerlijke natuur. De natuur herstelt het contact met jezelf, je durft beter te vertrouwen op je innerlijke stem, je krijgt inzicht in wat jou gelukkig maakt.

Wees bereid te luisteren!

 

Overgave

Meer inzicht in jezelf krijgen, je grenzen durven aangeven, zorgen voor je geest en lichaam, maken je milder, je wordt liefdevoller tegenover jezelf en anderen.

Het harde, de overtuiging enkel daardoor staande te blijven, kan je achter je laten. Je  begrijpt dat het ‘vechten tegen’ je alleen maar weerhoudt van meedrijven on the flow.

Het is die overgave, het vertrouwen, dat ondanks je uitdagende levenslessen de verbinding met het mooie om je heen, planten, dieren, mensen, mag en kan gekoesterd worden. Verwondering en een gevoel van dankbaarheid worden een deel van je bestaan.

 

Gelijkwaardigheid

Tijdens de wandeling zetten we ons in een cirkel, dit drukt gelijkwaardigheid uit, en gebruiken we een ‘praatstok’. Diegene die de praatstok heeft mag praten, anderen luisteren zonder de spreker te onderbreken.

De praatstok staat voor ‘spreken vanuit je hart’, jouw innerlijke waarheid delen in vertrouwen, terwijl anderen ‘echt’ luisteren en geen ongevraagd advies geven.

 

Wat mag je verwachten? …  nieuwe ogen

“De enige échte ontdekkingsreis bestaat niet uit het zoeken van nieuwe landschappen, maar uit het ontvangen van nieuwe ogen”

Marcel Proust

natuurwandeling

 

  • ritueel, de lente danken voor het nieuwe leven
  • oefeningen om te aarden
  • een uitnodiging om stil te staan bij de grote en kleinere vragen in je leven
  • de fluisteringen van je hart ontdekken, stukje stiltewandeling
  • verwonderen, genieten, inzicht
  • verbinding met jezelf, de anderen, de natuur
  • ontmoeten van gelijkgestemden
  • 6 à 8 kilometer wandelen, duur ongeveer 2,5 uur
  • aanvang 13u30
  • € 7.00 per persoon

 

Indien interesse, gelieve te mailen naar nadja@zenenco.be voor meer praktische informatie.

 

Ik wens je de essentie!

 

Liefs,

Nadja