Klavertje vier

VOLG JE HART EN HET LEVEN LACHT JE TOE!
7 TIPS

Volg je hart en het leven lacht je toe, zwem tegen de stroom in, vul de verwachtingen van anderen niet in. Durft te ontdekken wat jij werkelijk wilt, wat jou gelukkig maakt, ga je eigen weg!

Je hart volgen is best beangstigend in het begin. Je verlaat je comfortzone, anderen vinden je irrationeel, onconventioneel en onvoorspelbaar.

Als je leeft terwijl je je hart volgt’, blijf je trouw aan jezelf, je leeft ‘on the flow’. De ‘juiste’ mensen kruisen je pad en je wordt geholpen bij het verwezenlijken van je droom.

Je hart volgen – hoe doe je dat?

Schakel je verstand uit

Het verstand heeft nood aan bevestigingen voor zijn eigen onzekerheid. Laat die lange overpeinzingen los, leef in het Nu, hou op met piekeren over het verleden en je zorgen te maken over de toekomst. Negeer je luidruchtig ego en vertrouw op de fluisteringen van je hart, wees stil en luister.

Wees irrationeel! Is het werkelijk onverstandig om die goed betaalde job waar je jarenlang voor gewerkt hebt op te zeggen, dat huis dat uiteindelijk in orde staat te verkopen, die stuk gelopen relatie te beëindigen en te kiezen voor wat je echt gelukkig maakt, die job waarin je creatief mag zijn, dat knusse huisje aan de kust, tijd en ruimte om weer tot jezelf te komen?

Vertrouw op je hart en laat het gevoel van leegte, onvoldoening en verdriet los.

Leer mediteren

Je hart volgen is een natuurlijk gevolg van mediteren. Als je mediteert neem je dagelijks tijd voor jezelf, je eigenliefde groeit, je voelt je meer verbonden met je omgeving en je vertrouwt op het universum dat voor je zorgt. Zo ontwikkel je de kracht om te luisteren naar de fluisteringen van je hart en te kiezen voor dat wat jou gelukkig maakt.

Je hart volgen is kiezen voor jezelf

Vaak zullen anderen je adviseren het anders te doen dan je hart je ingeeft. Als je er over nadenkt begrijp je hun rationele reactie en zou je het met hen eens kunnen zijn alleen leef je dan het leven dat zij van je verwachten en ontneem je jezelf de vrijheid te kiezen.

Je hart volgen is krachtig

Je hebt best wel wat lef nodig om je hart te volgen daar het vaak avontuurlijk is om toch voor die relatie te gaan, te verhuizen, die verre reis te maken, te veranderen van werk…

Meditatie biedt je een blijvend zelfvertrouwen.

Leer weer verwondert te zijn

Luister én handel naar wat je voelt, naar wat je graag en niet graag doet, dan zal alles eenvoudiger zijn.

Dan beweeg je van moment tot moment automatisch richting het leven dat je voor ogen hebt. Een leven dat draait om passie, genieten, geluk, vrijheid, eenvoud en liefde.

Door je hart te volgen veranderen je prioriteiten.

Je hecht geen belang meer aan status, economische groei en een overvloed aan spullen.

Je ziet in dat minimalisme belangrijker voor je is dan proberen perfect te zijn op zoveel gebieden die je niet interesseren.

Je beseft dat je liever uit je comfortzone stapt voor een zinvol, vervullend leven en laat het gemiddeld leven los dat geen voldoening brengt.

Vertrouw op je intuïtie

Als je luistert naar je intuïtie en niet stijf staat van de stress die je overweldigt, dan creëer je ruimte om te luisteren naar wat goed voor je voelt en ontstaat er durf om je leven te veranderen, ruimte om te minimaliseren en te kiezen voor je geluk.

Als je dagelijks mediteert vermindert de alledaagste stress en kan je weer helder denken. Je voelt je één met jezelf en durf je te vertrouwen op je intuïtie, wat in het begin best beangstigend is, maar je hart volgen is ontzettend de moeite waard.

Als je mediteert ben je authentiek, trouw aan jezelf, je voelt je zelfzeker en geliefd.

Versterk het vertrouwen in jezelf

Wat je hart je ingeeft klopt.

Je beseft al lang welke stappen je dient te ondernemen maar angst, de verwachtingen van anderen, het verlaten van je comfortzone houden je tegen.

Zolang je niet doet wat je écht wilt doen, je simpelweg niet naar je hart luistert, zal je altijd weerstand voelen, zal je niet de resultaten behalen die je wenst…want je zit jezelf vreselijk in de weg.

Vertrouw op wat je hart je ingeeft, merk de kansen op die je pad kruisen en realiseer je wensen.

Door te mediteren zuiver je je lichaam en geest, je leeft ten volle, je staat heel dicht bij jezelf, je luistert naar je hart, je leeft volgens jouw waarden en je bent trouw aan jezelf.

Mediteren helpt je je hart te ontdekken en dat wat werkelijk belangrijk in je leven is. Het daagt je uit jezelf te ontdekken, ontdekken hoe belangrijk andere mensen in je leven zijn, ontdekken hoe we gedragen worden door het mysterie van het leven zelf.

Op een dag vallen alle puzzelstukjes op hun plaats. Plots, dan klopt het. Helemaal. Een ontmoeting, een woord, een afbeelding. En dan komt er een zucht van verlichting, van opluchting. Je voelt je verbonden met alles om je heen.

Jij bent uniek

Jij bent uniek!

Vergelijk jezelf nooit met een ander. Iedereen bewandeld z’n eigen pad in z’n eigen tempo. Jij bent precies nu waar je moet zijn en dat is prima.

Vertrouw op je intuïtie, volg je hart, je gevoel spreekt de waarheid!

Weet, elke verandering begint bij je eigen persoonlijke ontwikkeling. Als jij verandert, verandert alles om je heen.

 

Volg je hart! Een uitspraak waar ik al jaren naar leef, waar ik heilig in geloof, een inzicht dat ik liefdevol meegeef aan mijn kinderen.

Geloof in jezelf, wees jezelf, je hart wijst je de weg.

Succes!