Klavertje vier

WAKKER WORDEN MET EEN GEVOEL VAN DANKBAARHEID …

Mensen die dankbaar zijn voor de grote en kleine dingen in hun leven hebben geen gemakkelijker leven dan jij.

Iedereen wordt bedeeld met moeilijke momenten. Dankbaar zijn betekent niet dat je emoties als verdriet, je onbegrepen voelen, eenzaamheid… op zij schuift, je zorgt alleen dat je er beter mee omgaat.

Ben je het oneens met je huidige situatie, verleg je focus!

Verleg bewust je aandacht naar wat wél goed is. Gevoelens van dankbaarheid en waardering laten je op een andere manier kijken naar wat je in je leven al hebt en je herkent en ziet meer je mogelijkheden.

Voel de magie van het leven, dat sterke gevoel van liefde, waardering en dankbaarheid voor wie jij, in het hier en nu, bent, heel bijzonder.

Het leven hoeft niet te lopen zoals jij het wenst want er zijn zoveel mogelijkheden waaraan jij niet eens dacht en dat perfect bij jou past, vertrouw erop dat, de op het eerste zicht minder goede dingen ons ook helpen op ons pad. Het maakt je sterker en veerkrachtiger. Je wordt creatiever en vindingrijker.

Als je mediteert geef je je gemakkelijker over aan de zorg van het Universum.

Je vertrouwt erop dat je uiteindelijk het resultaat krijgt dat het beste aansluit bij jouw diepere behoeften, een warme gloed van gelukzaligheid, pure dankbaarheid omhelst je.

Lees meer: https://zenenco.be/holistische-praktijk/meditatie

Wij zijn geneigd om van perfectie een heel smal begrip te maken, maar perfectie kan je herkennen in alles om je heen, een lachend kind, een opkomende zon, je levensadem, de eerste paasbloem in je tuin.

Perfectie is overal, het leven is perfect met al haar imperfecties, met alle tekortkomingen.

Diep van binnen verandert er iets in je als je het imperfecte waardeert en daarin de perfectie ziet. Je scherpe kantjes en oordelen verdwijnen en je begint het mooie te herkennen, te waarderen, te ervaren.

Je dankbaar voelen wordt je tweede natuur. Dankbaar voor elke nieuwe uitdaging die je sterker maakt. Er zijn zovele dingen waar je dankbaar voor kan zijn, je moet ze alleen wel willen zien.  Want deze momenten geven je de kans om te groeien.

Dankbaar zijn geeft je de kracht om verantwoording te nemen voor je eigen geluk en leven.

Je stopt met anderen de schuld te geven voor alles wat jou en je dierbaren overkomt.

Dankbaar zijn voor alles wat je hebt en voor het leven zelf is ontzettend krachtig.

In dankbaarheid schuilt het wonderbaarlijke van het leven.

Mogen genieten van een warm gevoel in aanwezigheid van goede vrienden, vrolijk tjilpende vogels bij het ontwaken, een liefdevolle knuffel van je kind, een heldere sterrenhemel, een warme kop thee, genieten van de zon, een strandwandeling met je hond, de heerlijke geur na een regenbui en de mogelijkheid om lief te hebben en geliefd te zijn, toch een prachtig vooruitzicht, een geschenk om dagelijks dankbaar voor te zijn.

Wees dankbaar voor de grote en kleine dingen op je pad, maak dat dankbaarheid een deel van je wordt , dan gaat het wonen in je hart.

Dankbaarheid is het geheugen van het hart.

Ik nodig je uit om jouw lijst van 10 dingen waarvoor je dankbaar bent met ons te delen zo breng je meer positiviteit in de wereld.

Ik ben je van harte dankbaar en wens je het allerbeste!