Klavertje vier

Wat heeft het leven voor jou in petto?

Wat heeft het leven voor jou in petto?

Hoe ervaar jij je leven?

Voelt het als een uitgestippeld pad dat je zelf niet had kunnen verzinnen, een lotsbestemming die je brengt op de plek waar je hoort te zijn, ook al besef je dit niet meteen of bepaal je zelf hoe je leven loopt?

wat heeft het leven voor jou in petto

 

Hoe zie jij het?

Heb je iets in de pap te brokken of niet!

Uitgestippeld pad versus eigen creatie?

Naar mijn gevoel is het een combinatie van beide.

 

Creëer jij je leven zelf?

Ik ben er jaren van overtuigd geweest dat alleen ik mijn leven volledig in de hand had.  Moto : ‘Ik creëer mijn leven zelf! Pure autonomie! De manifestaties van mijn gedachten zijn er het bewijs van.’

En toch … ben ik er ondertussen van doordrongen dat er een Grotere Orde aan de ‘macht’ is.

Een creatieve intelligentie die ons duwt naar het goede, ook al luisteren we niet altijd, wat je pad wat kronkeliger en langer maakt. Durven luisteren naar je innerlijke stem, erop vertrouwen, leidt je naar je zielspad.

Het is zo overduidelijk dat alles wat mijn pad kruist(e) bijdraagt aan wie ik nu ben, ik voel me zo dankbaar beseffend dat ik op de goede weg ben, mijn zielsmissie tegemoet.

Verbinding

We leven in een wereld waarin alles verbonden is, alles heeft een ziel.

Elke mens, elke dier, elke boom, plant … alles!

Deze verbinding ervaren maakt ons tot een rijker mens.

Wandelend in de branding ervaar ik de kracht van de zee, luisterend naar de fluisterende wind in de bomen voel ik de connectie, het antwoord dat ik zocht komt onbewust bij me binnen.

Van elke interactie kan je leren, groei je. Sta ervoor open!

Elk gesprek, elke situatie heeft je wat te bieden. Er schuilt een les in.

Fijne interacties zijn mijn favoriet, klinkt vrij logisch, waarbij ik me gewenst en geliefd voel, het is puur genieten maar ik wordt minder uitgedaagd.

Bij meningsverschillen, angst, onmacht, pijn, mishandeling is het moeilijk om in je kracht te blijven staan, trouw te blijven aan jezelf en toch is dit de enige weg om verder te gaan. Van zodra je in de slachtofferrol stapt verlies je aan kracht, aan energie, dooft je licht uit.

Als je merkt dat je rustig kan blijven in situaties die je voorheen van streek maakten, dan weet je dat je gegroeid bent!

Hoe meer je trouw blijft aan jezelf, hoe bewuster je in het leven komt te staan, hoe minder je geconfronteerd wordt met moeilijke situaties.

 

In je kracht staan

In je kracht staan begint met eigenliefde. Eigenliefde om uit een ongewenste situatie te stappen, omdat je jezelf waardevol genoeg voelt. ‘ In je kracht staan’ heeft niets te maken met maar blijven verduren wat je ongelukkig maakt!

Je trots voelen over wie je bent, een zekere fierheid geeft je de kracht om staande te blijven en te vechten voor dat wat voor jou belangrijk is.

Toen ik een sjamanistische reis maakte, is reis naar een diepere staat van bewustzijn, vroeg ik naar mijn authentieke kracht en kreeg als antwoord: ‘ trots’ in combinatie met ‘kwetsbaarheid’.

Trots, dat bracht me wel even van de wijs. Trots lijkt me iets van het ego, ijdelheid, dus zocht ik het op. Het gaat over iemands eergevoel, fierheid, een gevoel van bewondering en voldoening wegens je eigen identiteit.

Het is een positieve emotie, wel met een grens die niet mag overschreden worden want dan krijg je arrogantie en hoogmoed.

Zoek, ga na, wat is jouw authentieke kracht? Luister naar je innerlijke stem en/ of trancereis.

De Transcendente ( Mantra ) Meditatie helpt mij en jou bij het uitzuiveren van je zenuwstelsel waardoor je minder gekleurd naar de wereld kijkt en zuiverder je innerlijke stem hoort. Het helpt je blokkades op te lossen waardoor je het gevoel van connectie met het Grote Geheel ervaart.

Hoe meer je kosmisch bewust wordt hoe meer je gedachten zich manifesteren. Ik heb dat eens 3 weken aan één stuk ervaren, het is leuk, handig maar soms ook wel een tikkeltje beangstigend omdat je daardoor geconfronteerd wordt met de creatieve kracht van je eigen gedachten.

Creatieve kracht van je gedachten

De creatieve kracht van gedachten, het helen van toxische gedachten is dan ook het thema van onze volgende Open Vrouwencirkel.

https://zenenco.be/activiteiten/

Jezelf graag zien

Jezelf graag zien is een hele uitdaging, een levenstaak op zich. Zeker als je als kind een warme thuis miste is het moeilijk om te geloven dat je waardevol genoeg bent om geliefd te worden. Maar we hebben het nu niet over de liefde die een ander voor je voelen kan maar over de Liefde, dat warme gevoel dat je doet glimlachen als je aan jezelf denkt, uit totale, of toch voor een groot stuk, liefde voor jezelf.

Als je houdt van jezelf, een waardevol gevoel hebt, gelooft dat je het beste waard bent dan straal je dit ook uit en het universum, de wet van de aantrekkingskracht, zorgt ervoor dat, wat jij waardevol vindt, jouw pad kruist.

Door de Transcendente Mantra Meditatie leerde ik houden van mezelf, Reiki ondersteunt me in de levenssituatie waarin ik me nu bevindt.

Extraction verwijdert zware energie die niet bij me thuishoort en soul retrieval brengt de essentie, die te geshockeerd was om te blijven, bij me terug.

Ik blijf de uitdaging aan gaan om een beter mens te worden, een betere versie van mezelf!

Ik ben zo dankbaar dat deze healingstechnieken mijn pad kruisten en dat ze me maken wie ik nu ben. Gelukkig, dankbaar, genietend, gezegend, verbonden met dat wat het oog niet ziet en de kracht om uitdagingen aan te gaan waar ik me nog onzeker over voel!

Ik wens jou dit ook van harte toe!

Liefs,

Nadja